Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Telia-kunder riskerar att förlora kanaler

Se hela intervjun med Telias tf vd
Telia-kunder kan bli av med bland annat Kanal 5.Foto: TT NYHETSBYRÅN

Telias kunder riskerar att bli av med Discovery Networks kanaler och förlorar i så fall bland annat Kanal 5, Discovery och Eurosport. 

”Om vi inte kommer överens finns det tyvärr risk för att vi inte längre får sända vissa kanaler från och med den 3 mars”, skriver Telia på sin hemsida. 

På hemsidan uppger Telia att man i nuläget är mitt i förhandlingar med deras tv-leverantör Discovery Networks och man just nu inte är överens om delar i avtalet.

”Det är såklart en jättetråkig situation”, skriver Telia på sin hemsida och uppger vidare att flera kanaler riskerar att försvinna från den 3 mars om parterna inte är överens till dess. 

”Hoppas enas om rimliga vilkor”

Telia uppger vidare att man inte kan gå in på detaljer i förhandlingen, men nuvarande förslag ska påverka valmöjligheterna för visst innehåll på ett negativt sätt.

”Vi fortsätter diskutera och hoppas enas om rimliga villkor”, skriver Telia. 

De kunder som berörs kan bli av med kanalerna Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Discovery, Discovery ID, Eurosport 1, Eurosport 2, TLC, Animal Planet och Discovery Science.

”Vi har nyligen kommit överens om långsiktiga nordiska samarbeten med Telenor, Canal Digital och Viasat och vill fortsätta vårt mångåriga samarbete även med Telia. Därför är vi i förhandling om ett nytt distributionsavtal med Telia och jobbar för fullt med att komma överens”, meddelar Daniel Lagerqvist, kommunikationsdirektör på Discovery Sweden i ett mejl. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.