Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tekniskt haveri i SVT: ”Vi sänder fel episod”

Teknikstril i SVT:s sändningar.

I ”Go'kväll” får tittarna veta att de tittar på ett gammalt avsnitt av programmet:

”Vi sänder av tekniska skäl fel episod av Gokväll”, står det i rutan.

Felet beror på ”frusna länkar” mellan Umeå och Stockholm.

Tekniska fel i SVT:s sändningar skapar förvirring. Under kvällens sändning av ”Go'kväll” visas i själva verket fredagens avsnitt.

Både SVT play och marksändningarna är drabbade av problemet.

 ”Vi beklagar detta och återkommer med information om dagens program”, fortsätter SVT sitt meddelande till tittarna. 

Gästen i programmet var armbryterskan Heidi Andersson.

”Frusna länkar”

I slutet av programmet gick SVT ut med en muntlig ursäkt i en ljudslinga över sändningen. Då uppges felet bero på ”frusna länkar” mellan Umeå och Stockholm.

– Vi beklagar givetvis det här. Rätt program sänds tidigt i morgon bitti, klockan 05.15 och kommer att finnas på SVT play redan lite senare under kvällen. Återigen beklagar vi det som har hänt, säger rösten och fortsätter:

– Vi missade hela Sveriges träningskompis Sofia Åhman i det här programmet men i klockan 20.00 är hon med igen i ”Fråga doktorn” – en liten tröst redan om en halvtimme alltså.

I ett mejl till Expressen skriver Johan Erhag, projektledare för Go’kväll:

”Vi beklagar att det blev tekniskt fel i kvällens Gokväll-program. Vi jobbar just nu febrilt med att få ut rätt program så fort som möjligt på SVT Play och att även morgondagens repris blir korrekt”.

”Go'kväll” sänds vardagar i SVT1. Programmet har omkring 800 000 tittare och leds av programledarna Pia Herrera, Inger Ljung Olsson, Beppe Starbrink och Linda Olofsson.

Pia Herrera tillbaka i rutan – därför försvann hon från SVT i flera år

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.