Närmare tjugo minuter efter planerad tid kom genrepet och David Lindgren i gång. Foto: OLLE SPORRONGNärmare tjugo minuter efter planerad tid kom genrepet och David Lindgren i gång. Foto: OLLE SPORRONG
Närmare tjugo minuter efter planerad tid kom genrepet och David Lindgren i gång. Foto: OLLE SPORRONG
David Lindgren. Foto: OLLE SPORRONGDavid Lindgren. Foto: OLLE SPORRONG
David Lindgren.  Foto: OLLE SPORRONG
Enligt studiomannen Henric von Zweigbergk berodde problemen på en kamera som inte var på rätt plats Foto: OLLE SPORRONGEnligt studiomannen Henric von Zweigbergk berodde problemen på en kamera som inte var på rätt plats Foto: OLLE SPORRONG
Enligt studiomannen Henric von Zweigbergk berodde problemen på en kamera som inte var på rätt plats Foto: OLLE SPORRONG

Tekniska problem för SVT under genrepet till Melodifestivalen

Publicerad

SVT drabbades av svåra tekniska problem under det publika genrepet inför den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2018, som sänds från Göteborg.

Enligt studiomannen Henric von Zweigbergk berodde problemen på en kamera som inte var på rätt plats.

Repetitionerna blev försenade med nästan tjugo minuter.

Under Melodifestivalen viger SVT fredagskvällarna det första publika genrepet av lördagens direktsändning. Ofta drabbas repetitionerna av tekniska problem och så var även fallet när kanalen repeterade inför den andra deltävlingen som sänds från Scandinavium från Göteborg.

En kamera på vift orsakade stora problem och en lång försening och studiomannen Henric von Zweigbergk tvingades be det fullsatta Scandinavium om ursäkt.

Först efter 17 minuter kunde repetitionerna dra i gång vilket är anmärkningsvärt sent. I jämförelse var den första deltävlingen, som sändes från Karlstad i lördags, tio minuter försenad.

 

 

 

LÄS MER: Lindgrens kamp mot sjukdomen 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag