Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stora haveriet i SVT – mitt under sändning

Foto: JANNE DANIELSSON / SVT

SVT:s "Morgonstudion" drabbades under torsdagsmorgonen av teknikstrul - och under en halvtimme kunde de inte sända i tv.

Något nyhetsankaret Alexander Norén försökte hjälpa genom att sända nyheter på Twitter i stället.

"Av tekniska skäl kommer Morgonstudion inte i gång kl 6, så vi sänder väl här i stället då..." skrev Alexander Norén på Twitter.

SVT:s morgonprogram "Morgonstudion" skulle som vanligt sändas under torsdagsmorgonen. Men programmet drabbades av teknikstrul, och tv-sändningarna kunde inte komma i gång i tid till klockan 6, som det är schemalagt.

Då tog nyhetsankaret Alexander Norén saken i egna händer - och valde att sända live på sociala medier i stället.

Programledaren länkade till en livesändning med Periscope från sitt Twitterkonto.

"Av tekniska skäl kommer Morgonstudion inte i gång kl 6, så vi sänder väl här istället då..." skrev Alexander Norén på Twitter.

https://twitter.com/alexandernoren/status/913251935867645952?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.dagensmedia.se%2Fmedier%2Frorligt%2Fteknikstrul-da-sande-morgonstudion-pa-twitter-6874303

Noréns livesändning sågs av drygt 1400 tittare på internet, innan "Morgonstudion" kunde börja sändas som vanligt i linjär tv igen.


LÄS MER: SVT:s miss – mitt i direktsändning


Alexander Norén uppskattas av SVT - men får kritik av tittarna


LÄS MER: Tittarnas ilska – bojkottar SVT


Alexander Noréns infall hyllades av SVT Nyheter på Facebook.

"Under morgonen hade vi tekniska problem, men nyhetsankare Alexander Norén löste det så här" skrev de på Facebook, och länkade till Alexander Noréns Twitterkonto med livesändningen.

Men tilltaget var inte helt uppskattat av SVT:s tittare, som kommenterar på Facebook.

"Tyvärr, blev helt fel stämning, man kan själv läsa nyheter på internet så som de gör. Saknas professionalism och karisma hos unga programledare. För min del blir TV4." skriver en person.

"Jag brukade se på morgonprogrammet men nej, jag klarar inte av det där röriga och stressiga programmet som det har blivit" kritiserar en annan person.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.