Foto: JANNE DANIELSSON / SVTFoto: JANNE DANIELSSON / SVT
 Foto: JANNE DANIELSSON / SVT

Stora haveriet i SVT –  mitt under sändning

Publicerad

SVT:s "Morgonstudion" drabbades under torsdagsmorgonen av teknikstrul - och under en halvtimme kunde de inte sända i tv.

Något nyhetsankaret Alexander Norén försökte hjälpa genom att sända nyheter på Twitter i stället.

"Av tekniska skäl kommer Morgonstudion inte i gång kl 6, så vi sänder väl här i stället då..." skrev Alexander Norén på Twitter.

SVT:s morgonprogram "Morgonstudion" skulle som vanligt sändas under torsdagsmorgonen. Men programmet drabbades av teknikstrul, och tv-sändningarna kunde inte komma i gång i tid till klockan 6, som det är schemalagt.

Då tog nyhetsankaret Alexander Norén saken i egna händer - och valde att sända live på sociala medier i stället.

Programledaren länkade till en livesändning med Periscope från sitt Twitterkonto.

"Av tekniska skäl kommer Morgonstudion inte i gång kl 6, så vi sänder väl här istället då..." skrev Alexander Norén på Twitter.

https://twitter.com/alexandernoren/status/913251935867645952?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.dagensmedia.se%2Fmedier%2Frorligt%2Fteknikstrul-da-sande-morgonstudion-pa-twitter-6874303

Noréns livesändning sågs av drygt 1400 tittare på internet, innan "Morgonstudion" kunde börja sändas som vanligt i linjär tv igen.

 

LÄS MER: SVT:s miss – mitt i direktsändning

 

Alexander Norén uppskattas av SVT - men får kritik av tittarna

 

LÄS MER: Tittarnas ilska – bojkottar SVT

 

Alexander Noréns infall hyllades av SVT Nyheter på Facebook.

"Under morgonen hade vi tekniska problem, men nyhetsankare Alexander Norén löste det så här" skrev de på Facebook, och länkade till Alexander Noréns Twitterkonto med livesändningen.

Men tilltaget var inte helt uppskattat av SVT:s tittare, som kommenterar på Facebook.

"Tyvärr, blev helt fel stämning, man kan själv läsa nyheter på internet så som de gör. Saknas professionalism och karisma hos unga programledare. För min del blir TV4." skriver en person.

"Jag brukade se på morgonprogrammet men nej, jag klarar inte av det där röriga och stressiga programmet som det har blivit" kritiserar en annan person.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag