Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tekashi 6ix9ines attack mot Ariana Grande: ”Besviken”

Paige Niemann har gjort succé på TikTok
Tekashi 6ix9ine menar att Billboard manipulerar listan över de mest populära låtarna.Foto: LUCA BRUNO / AP TT NYHETSBYRÅN
Ariana Grande och Justin Biebers låt ”Stuck with u” blev Billboards listetta.Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN

Rapartisten Tekashi 6ix9ine anklagar Billboard för att fuska med listan över de hundra mest populära låtarna. 6ix9ine menar att siffrorna manipulerats så att Ariana Grande och Justin Biebers låt hamnade på första plats.

– Billboard, hela världen ser er och undrar: varför fuskar ni?, säger 6ix9ine i en video på Instagram.

Nyligen släppte Ariana Grande och Justin Bieber den gemensamma singeln ”Stuck with u” där pengarna som låten drar in går till välgörenhetsorganisationen First Responders Children's Foundation.

När Billboard presenterade sin lista ”Top 100” men de mest populära och mest köpta låtarna tog ”Stuck with u” första platsen – något rapparen Tekashi 6ix9ine inte var nöjd över, skriver Cosmopolitan.

Rapparen, som just nu är under husarrest efter att ha blivit släppt från fängelset tidigare på grund av coronaviruset, lade ut en video på Instagram där han menar att något inte stämmer med listan.

Visar upp mejl

I videon förklarar han att enligt ett mejl som skickades ut i förväg till flera stora musikbolag skulle Ariana Grandes låt hamna på plats nummer fem.

6ix9ines egna låt ”Gooba” skulle enligt mejlet hamna på plats nummer två. När den färdiga listan släpptes hamnade låten på plats tre.

– Jag ska göra det här snabbt, för jag är riktigt besviken om Billboard får betalt för sina första platser vilket på något vis manipulerar listorna, säger 6ix9ine i videon.

https://www.instagram.com/p/CAN_-6wnTz4/

Vidare menar 6ix9ine att enligt försäljningssiffrorna som framgick i mejlet och de slutgiltiga siffrorna ökade Ariana Grandes låt med 60 000 enheter.

– Om ni gör så här mot alla artister i världen, hur kan en artist som jobbar hårt bli nummer ett? Hur? fortsätter Tekashi 6ix9ine i videon.

”Var ödmjuk”

Ariana Grande svarade sedan på anklagelserna om fusket med en lång text på Instagram. Hon menar att hon vanligtvis inte kommenterar ”konstiga anklagelser men att detta har gått för långt”.

”Mina fans köpte låten. JUSTINS fans köpte låten. VÅRA fans köpte låten (aldrig mer än fyra kopior var, SOM REGLERNA SÄGER)”, skriver Ariana Grande på Instagram.

”Till alla som känner sig missnöjda med deras placering i listan den här veckan eller som spenderar tid på att grubbla över hur de kan misstro hårt arbetande kvinnor (och bara kvinnorna av någon anledning.....), jag ber dig att ta en stund till att vara ödmjuk. Var tacksam att du ens är med där, att folk vill lyssna på dig överhuvudtaget.”, fortsätter Grande.

https://www.instagram.com/p/CAV170sFE_P/?utm_source=ig_embed
I två år i rad har Taya Shawki dansat på Coachella; år 2018 med Beyoncé och 2019 med Ariana Grande.

 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.