Taylor Swift skickade en syrlig känga till Kanye West under Grammy Awards. Foto: Matt SaylesTaylor Swift skickade en syrlig känga till Kanye West under Grammy Awards. Foto: Matt Sayles
Taylor Swift skickade en syrlig känga till Kanye West under Grammy Awards.  Foto: Matt Sayles
Taylor Swift uppträdde. Foto: Robert GauthierTaylor Swift uppträdde. Foto: Robert Gauthier
Taylor Swift uppträdde.  Foto: Robert Gauthier
Kanye West. Foto: Cindy Barrymore/RexKanye West. Foto: Cindy Barrymore/Rex
Kanye West.  Foto: Cindy Barrymore/Rex

Taylor Swifts stora hämnd på Kanye West

Publicerad

Taylor Swift gjorde storslam i natt på Grammy Awards.

Men det var när hon vann för "Bästa Album" som hon skickade en syrlig passning till Kanye West – efter att han dissat henne i en av sina låtar.

– Jag vill bara säga till alla unga kvinnor där ute, att det alltid kommer finnas personer som vill förminska er framgång och ta credd för ert arbete, men lyssna inte på dem – utan fortsätt kämpa, sa världsstjärnan på scenen.

Nu kokar sociala medier över av hyllningar till Swift.

Bråket mellan Kanye West och Taylor Swift började redan under Grammygalan 2009. Då avbröt Kanye Taylor Swift – mitt under artistens tacktal.

 

LÄS MER: Svensksuccén på Grammy Awards i natt

 

Bråket har sedan fortsatt efter att Kanye West i början på året släppte låten "Famous" – där han bland annat sjunger att han ville ha sex med Taylor Swift, och att det var han som gjorde henne känd.

Taylor Swift fick sin efterlängtade revansch

Men nu har Swift till slut fått sin revansch.

Det var efter att hon vunnit pris för "Bästa album" med sin skiva "1989" (Bland annat producerad av Max Martin), som stjärnan slog tillbaka hårt under nattens upplaga av Grammy Awards i Los Angeles.

 

LÄS MER: De klädde sig bäst på röda mattan under Grammy Awards

 

Under sitt tacktal sa Taylor Swift bland annat:

– Jag vill ta tillfället i akt och säga till alla unga kvinnor där ute, att det alltid kommer att finnas personer som kommer att försöka förminska er framgång och ta credd för ert arbete, och ert kändisskap, men lyssna inte på dem! Fokusera på det ni gör och tappa inte fokus, så kommer ni att gå hur långt ni vill, sa artisten från scenen.

Flera hyllar Taylor Swift

Sociala medier har sedan kokat över av hyllningar till världsstjärnan. Den amerikanska programledaren Paige Hemmis skriver att det var "kloka ord" av Taylor Swift.

 

 

Skådespelaren Reese Witherspoon hyllade också världsartisten och skrev att hon "älskade talet".

Även den unga gitarristen James McVey, gitarrist i The Vamps, gav tummen upp till stjärnans tal – och flera med honom:

 

 

 

 

 

Internationella medier berömmer också Swifts tacktal och beskriver det som att hon slog ett slag för "Girl Power!". Så här skriver bland annat CBS:

 

 

Programledare för nattens Grammy Awards var den legendariska rapparen LL Cool J och många kända artister uppträdde, bland andra Taylor Swift, Adele, Justin Bieber, Rihanna, The Weeknd och Lady Gaga som hedrade nyligen avlidne David Bowie med ett specialframträdande.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag