Kesha utsattes för sexuella övergrepp av sin producent. Foto: Kp Pictures, Pacificcoastnews.CoKesha utsattes för sexuella övergrepp av sin producent. Foto: Kp Pictures, Pacificcoastnews.Co
Kesha utsattes för sexuella övergrepp av sin producent.  Foto: Kp Pictures, Pacificcoastnews.Co
Taylor Swift stöttar henne med 2,1 miljoner kronor. Foto: Javier RojasTaylor Swift stöttar henne med 2,1 miljoner kronor. Foto: Javier Rojas
Taylor Swift stöttar henne med 2,1 miljoner kronor.  Foto: Javier Rojas
Kesha. Foto: Mandatory Byline: Juan Rico/FameKesha. Foto: Mandatory Byline: Juan Rico/Fame
Kesha. Foto: Mandatory Byline: Juan Rico/Fame

Taylor Swift skänker 2,1 miljoner till Kesha

Publicerad

Efter beslutet att Kesha inte får bryta sitt skivkontrakt med producenten Dr. Luke, har flera kändisar ryckt ut till hennes försvar.

Artisten säger att hon har utsatts för sexuella övergrepp i över tio års tid av producenten.

Nu skänker Taylor Swift 2,1 miljoner kronor som stöd till sin artistkollega, skriver Mashable.com.

Det var i fredags som Högsta domstolen i USA nekade artisten Kesha Rose Sebert från att avbryta sitt skivkontrakt med Dr. Luke.

Det var för två år sedan som Kesha stämde sin producent för misshandel och för att ha utsatts för sexuella övergrepp under deras över tio år långa samarbete. Men efter Högsta domstolens beslut får Dr. Luke och Sony fortsatt att ha exklusiv rätt att spela in skivor med artisten.

 

LÄS MER: Stjärnornas stöd till Kesha

Kesha stöttas av stjärnorna

Efter domen har flera kända artister ryckt ut till Keshas försvar. Världsstjärnor som Lady Gaga, Ariana Grande och Kelly Clarkson har öppet visat sitt stöd på Twitter.

"Människor världen över älskar dig. Jag kan ärligt säga att jag respekterar ditt mod", skriver Lady Gaga till artisten på Twitter.

Nu ger sig även Taylor Swift in för att stötta sin kollega.

Men stjärnan går lite längre än de andra, och skänker 250 000 dollar, motsvarande 2,1 miljoner kronor till Keshas försvar, skriver Mashable.com

 

LÄS MER: Taylor Swifts hämnd på Kanye West

Taylor Swift höll tal

Taylor Swift skapade senast rubriker under hennes tacktal vid Grammy Awards, då hon skickade en syrlig passning till artisten Kanye West, efter att han släppt en låt där han hånade Swift och sa att det var han som gjort henne känd.

– Jag vill ta tillfället i akt och säga till alla unga kvinnor där ute, att det alltid kommer att finnas personer som kommer att försöka förminska er framgång och ta credd för ert arbete, och ert kändisskap, men lyssna inte på dem! Fokusera på det ni gör och tappa inte fokus, så kommer ni att gå hur långt ni vill, sa artisten från scenen.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag