Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Taylor Swift borttagen från ikonisk målning – fans rasar

Taylor Swift är en av nutidens mest säljande artister.
Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN
Brad Paisley har varit en verksam countryartist i över 20 år.
Foto: WADE PAYNE / AP FR23601 AP
En bild från Legends Corner tidigare i år – då är Taylor Swift fortfarande med.
Så ser väggen ut efter att Taylor Swift blivit borttagen och ersatts av Brad Paisley.

Taylor Swifts, 31, porträtt har länge funnits på en ikonisk väggmålning i amerikanska Nashville. 

Men nu har hon målats över och ersatts av artisten Brad Paisley, 48. 

På sociala medier rasarna nu hennes fans, rapporterar bland annat Fox News.

”Legends corner” en känd väggmålning i Nashville som porträtterar flera ikoniska countrystjärnor, så som Dolly Parton, Johnny Cash, Loretta Lynn – och tills nyligen Taylor Swift. 

Men för några dagar sedan uppmärksammade flera personer på sociala medier att Swifts porträtt blivit övermålat. Och har nu ersatts av en bild på 48-årige artisten Brad Paisley. 

Hennes fans, så kallade ”Swifties”, är rejält missnöjda.

”Att ta bort Taylor Swift från muren i Nashville är absurt, och ersätta henne med en medelmåttig vit man? Ugh”, skriver en arg person på Twitter.

En annan skriver:

”Taylor Swift är och kommer alltid att vara en legend. Inget illa menat mot Brad Paisley, som de kunde ha lagt någon annanstans på denna jätteväggmålning. Men nej, de väljer att ta platsen från en mycket begåvad konstnär som var tvungen att kämpa för att tjäna sin plats på den väggen.”

”Hon är inte längre country”

På sociala medier kommer också flera personer till Brad Paisleys försvar. Flera påpekar att han också är en stor artist inom genren och att han vunnit flera grammys för sin musik. De påpekar också att Taylor Swift allt mer rör sig bort från countrymusiken.

”De glömmer att hon inte är country längre, hej då!”

Taylor Swift har hittills sålt över 200 miljoner album. Det senaste, ”Evermore”, släpptes föra några veckor sedan och gick snabbt upp på Spotifys topplista. Det föregående albumet ”Folklore”, som släpptes i juli, låg etta i många länder och såldes i två miljoner exemplar första veckan.

https://twitter.com/Wonderstruck_89/status/1342843113270870021

Taylor Swift om sitt otroliga rekord

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.