Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tareqs hälsobesked – efter otäcka olyckan

Tareq Taylor gjorde tummen upp och hälsade följarna på sociala medier att han mådde helt okej, trots omständigheterna.Foto: Instagram
Tareq Taylor mår bra efter allvarliga kytesurfingolyckan förra året.Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN
Tareq Taylor mår efter omständigheterna bra och har fortsatt med kitesurfing efter olyckan.Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP

Tv-kocken Tareq Taylor bröt nacken och skadades allvarligt i en kitesurfingolycka förra året. 

I dag kan han fortfarande känna av skadan och kommer eventuellt behöva rehabiliteringsträna resten av sitt liv. 

– Alla behöver träna lite då och då för att hålla sig smärtfria. Det är inget som är konstigt. 

För drygt ett år sedan var kändiskocken Tareq Taylor ute och kitesurfade i Habo Ljung, norr om Lomma. De sydvästliga vindarna gjorde att det var väldigt lite vatten i ett redan långgrunt Habo Ljung. 

När han skulle utföra ett hopp fick han ett snedskär och föll handlöst från 5-6 meters höjd och slog i ett bottendjup som inte var mer än 20-25 centimeter djupt, något han berättat om i en tidigare intervju

Efter olyckan kände han stickningar i armen och han fick föras med ambulans till sjukhuset, där det visade sig att han brutit nacken vid femte kotan och han tvingades genomgå en operation där läkarna stelopererade nacken. 

– Jag var en hårsmån från att bli förlamad från nacken och ner. Jag såg bilderna från magnetröntgen och ryggmärgen var intryckt av den inre disken. Hade det varit en annan vinkel i fallet så hade jag slagit av ryggmärgen och då hade det varit kört. Nu är den bara lite intryckt och repar sig, säger Tareq Taylor. 

Tvingas träna resten av livet

Tareq Taylor upplever att rehabiliteringsprocessen efter olyckan gått över förväntan. Kompetenta kirurger och sjukgymnaster har kombinerats med en egen vilja att ta till sig och följa deras råd, vilket underlättat för framtida mående. 

– Men jag märker av det så fort jag slarvar. Om jag avstår från träning och sjukgymnastikövningar i en vecka, då kommer ju värk och huvudvärk tillbaka. Men det är bara träna litegrann igen och så är det borta. 

Kommer du behöva göra det hela livet?

– Det räknar jag med, men alla behöver träna lite då och då för att hålla sig någorlunda smärtfria. Det är ingenting som är konstigt.

Fjolårets kitesurfingolycka har inte avskräckt Tareq Taylor från att fortsätta ge sig ut på vågorna. Han har nyligen köpt en ny drake och väntar på rätt vindar. 

– Det hade blåst här nere en månad, så jag gick och köpte en ny drake. Dagen efter var det helt vindstilla. Nu sitter jag bara här och väntar på att den ska komma. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.