Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tareq och Kristina Taylor skiljer sig efter 26 år

Tareq Taylor, 52, har varit tillsammans med frun Kristina Taylor i 26 år.
Foto: STEFAN LINDBLOM / STELLA PICTURES
Tareq Taylor folkbokfärde sig på en annan adress än parets gemensamma – nu har de skickat in en ansökan om skilsmässa visar dokument.
Foto: OLLE SPORRONG

Tareq Taylor och Kristina Taylor skiljer sig efter 26 år tillsammans.

Det bekräftar tv-kocken för Aftonbladet.

Tareq Taylor, 52, och Kristina Taylor, 51, har ansökt om skilsmässa.

I augusti skrev sig tv-kocken på en annan adress än parets gemensamma bostad och för Aftonbladet bekräftar han nu att de gemensamt skickat in ansökan om skilsmässa till tingsrätten.

Under torsdagen kom ansökan till tingsrätten. Paret har begärt att skilsmässan ska godkännas utan betänketid.

Tareq Taylor och Kristina Taylor har varit gifta i 26 år. Förra året berättade tv-kocken för Femina om hur de träffades.

– Första gången jag såg Stina var när jag kom ut från köket på en restaurang där jag jobbade extra, hon satt där och såg helt fantastisk ut. Jag försökte prata med henne, men det gick inte så bra, för hon hade redan kille då. Så jag gick väl och smygtittade på henne – Gud nu låter jag som en stalker haha, men när man sågs ute – i något års tid. Jag höll mig lite på avstånd. Men jag fick höra att de hade gjort slut, och så träffades vi ute av en ren slump, berättade Tareq Taylor för tidningen då.

Efter att de varit tillsammans i två månader friade Tareq Taylor. Två år senare gifte de sig på en strand utanför Perth i Australien.

Stödet från familjen

Coronautbrottet i våras skickade in restaurangnäringen i en djup kris. Som många andra krögare har Tareq Taylor fått kämpa frenetiskt för att hålla sig flytande.

Den folkkäre kocken var nära att förlora sin restaurang Kockeriet i Malmö.

För Femina berättade Taylor om familjens stöd under den svåra tiden:

– Jag har världens finaste familj, världens bästa dotter och fru, som har varit med och stöttat och hjälpt mig.

Samtidigt som kocken är verksam i en bransch om drabbats hårt av pandemin har Tareq Taylor även haft flera framgångar det senaste året.

Bland annat har det populära programmet ”Trädgårdstider” fortsatt att rulla på med höga tittarsiffror. Taylor har även hyllats för sitt matprogram ”Tareq Taylors matresa” där han och hans bror – tillsammans med deras pappa – reste tillbaka till födelsestaden Jerusalem.

På Kristallen-galan i slutet av augusti fick Tareq Taylor pris för ”Årets tv-personlighet” och matprogrammet utsågs till ”Årets livsstilsprogram”. Han passade på att tacka sin familj:

– Det har varit en fantastisk resa genom allting, utan dem hade jag inte kunnat sitta här. Men framför allt tack alla som har röstat, sa han under galan.

Expressen har sökt Tareq Taylor som avböjer att kommentera.

https://www.instagram.com/p/BfMB4d2H2C1/?utm_medium=copy_link

Se mer: ”Skolan blev ett helvete på jorden”

I somras sommarpratade Tareq Taylor, så här lät det då.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.