Tårarna i ”Gift vid första ögonkastet”: ”Gör bara fel”

Ur arkivet: 5 snabba med Subwoolfer
Jonas berättar att han kan bli ledsen men att han inte säger det till Martin.
Foto: SVT
Jonas börjar gråta.
Foto: SVT
Dagen efter tårarna.
Foto: SVT
Martin.
Foto: SVT
Martin säger att han tror att det var ett stort steg i parets relation.
Foto: SVT

Det blir starka känslor i veckans ”Gift vid första ögonkastet”. 

När Jonas och Martin pratar om sina olikheter framför de andra blir stämningen tung och när de sedan ska gå och lägga sig bryter Jonas ihop. 

– Jag säger ju fel saker, jag frågar ju fel saker. Jag säger fel saker, jag gör fel saker. Det blir bara fel, säger han gråtandes i programmet. 

I SVT:S ”Gift vid första ögonkastet” har det blivit dags för alla par att träffas och under ett bastubad blir stämningen stel när Jonas, 30, och Martin, 35, kommer in på sina olikheter framför de andra. 

– Våra olikheter Jonas är ju i det strukturerade, där har jag jättemycket att lära absolut. Men samtidigt, jag vill inte slippa mitt leva i nuet heller, man ska mötas där. Har du lust att mötas där? 

– Ja till viss del men sen kan jag inte leva hur ouppstyrt heller, svarar Jonas. 

Martin säger att det kan stressa honom att Jonas göra samma sak varje fredag. Något som verkar göra Jonas irriterad.

– Vad jag gör med mina polare på fredagar behöver väl inte du ha panik över. Jag gör precis vad jag vill på mina fredagar, svarar han. 

– Men om vi ska leva ett liv ihop så får du förstå att jag får en stresskänsla av att allt ska vara likadant varje vecka, säger Martin. 

Han förklarar att han inte tycker om när Jonas svarar ”jag vet inte” på hans frågor. 

– Du får säga precis vad du vill men inte jag vet inte. Det får du inte säga, säger Martin men får mothugg av Jonas: 

– Jag får säga precis vad jag vill. 

Martin ber om ursäkt 

Jonas blir i programmet tyst och de andra deltagarna uppmanar till att byta samtalsämne.

Efteråt ventilerar Jonas till de andra och det står klart att han kan bli ledsen men att han inte berättar det för Martin. 

Efteråt förklarar Jonas för Martin hur han känner.  

– Att jag gillar inrutade fredagar får ju du att låta som något negativt, du får det att låta nedvärderande i tonen. 

Martin tar till sig det han säger. 

– Då ber jag om ursäkt. Jag tycker bara att vi behöver jobba på vår kommunikation, vi behöver inte ta det i kväll, säger han. 

Martin lämnar senare rummet. Kvar blir Jonas i tårar.

Bryter ihop i Gift vid första ögonkastet

När paret sen kryper ner i sängen för att gå och lägga sig brister det för Jonas igen efter att Martin påpekar att han känner att Jonas inte vill kompromissa. 

– Du måste ju förstå att vi är olika. Där måste du vara trygg i att det bara är så, är du med mig någonstans? säger Martin. 

– Ja, men det är inte enbart mitt fel, det är verkligen inte enbart mitt fel. Jag försöker så gott jag kan, svarar Jonas och snyftar. 

Jonas bryter då ihop i tårar. 

– Jag säger ju fel saker, jag frågar ju fel saker. Jag säger fel saker, jag gör fel saker. Det blir bara fel. Jag försöker så gott jag kan, säger han snyftandes. 

– Du vänder det till att allt är ditt fel. Det är inte så. Du för hur mycket rätt som helst, du är jätteomtänksam och gullig och omtänksam på alla vis, säger Martin.

Dagen efter tycker Martin att konversationen ändå mynnade ut i något fint. 

– Att vi går till roten med vad som är fel. Sen tar vi det därifrån och gör något bra utifrån det, det är så man förändras på sikt, säger han. 

Detaljerna om Ukrainas musikvideo: 

Ukrainska Kalush Orchestra vann årets Eurovision Song Contest på lördagskvällen. Under söndagen släppte bandet en ny video till vinnarlåten ”Stefania” – med bilder från krigets förödelse.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.