Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pappans starka ord i sändning om sonen Avicii

Klas Bergling tog emot sonens hederspris.
Foto: TV4 Play
Klas Bergling tog emot sonen Tim ”Avicii” Berglings hederspris på Grammisgalan.
Foto: TV4 Play
Många artister blev tårögda av Klas Berglings tal.
Foto: TV4 Play
Klas Bergling.
Foto: TV4 Play
Många grät av pappans vackra tal till Avicii.
Foto: TV4 Play

Tim ”Avicii” Bergling hyllades på Grammisgalan med hederspris.

Artistens pappa Klas Bergling tog emot priset i sin sons ära.

– Tim vi tror att din musik kommer att leva kvar och fortsätta glädja människor. Tack Tim och tack för ordet, säger Klas Bergling i direktsändning.

På årets Grammisgala tilldelades Avicii hederspris. På plats var hans pappa Klas Bergling och tog emot priset – och höll samtidigt ett känslosamt tal som fick publiken i tårar.

– Som Tims pappa är jag väldigt hedrad över att få motta det här fina priset, det är svårt, säger Klas Bergling och fortsätter:

– Tim var en vänlig person med humor och stort allvar. Ödmjuk och envis som synden. När det gällde musiken på gränsen till besatt för att nå det optimala som han tänkt sig.I tacktalet poängterade pappan även Tim Berglings introverta drag.

– Han var en blyg person som inte ville stå  i centrum. Han hade väldigt svårt för den officiella rollen, och hade ett behov att dra sig undan och hitta sitt lugn, säger Klas Bergling och fortsätter:

– Vi saknar Tim, han har lämnat en stor tomhet efter sig. Samtidigt har vi fått otroligt mycket support från alla hans fans, samarbetspartners i musikbranschen, arbetskamrater och hans vänner.

Klas Bergling på Grammisgalan: ”Tack Tim”

Klas Bergling berättar även i tacktalet att han och Tims mamma Anki Lidén blivit oerhört berörda av alla nytolkningar som gjorts av sonens musik. Likaså av breven från fansen som skickats till föräldrarna sedan stjärnan avled i april förra året.

– Det är slående att så många fans skriver om intrycket Tim har gjort, och vad han har betytt för dem som person och med sin musik – även i svårare livssituationer. Dom har kunnat identifiera sig med Tim och fått styrka. Vi har fått så många brev att det inte är klokt, säger Klas Bergling och avslutar tacktalet:

– Tim vi tror att din musik kommer att leva kvar och fortsätta glädja människor. Tack Tim och tack för ordet.

I TV4 Play:s direktsändning av Grammisgalan sågs flera kända artister, däribland Robin Bengtsson, Little Jinder och Tomas Ledin, bli tårögda av Klas Berglings tacktal.

Dj:n Tim ”Avicii” Bergling hittades död på ett hotellrum i Muskat i Oman den 20 april 2018 endast 28 år gammal.◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.