Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tårarna bakom kulisserna på finalen av ”Vår tid är nu”

”Vår tid är nu” säsong 2Foto: JOHAN PAULIN / SVT
Hedda StiernstedtFoto: JOHAN PAULIN / SVT
”Vår tid är nu” säsong 2Foto: JOHAN PAULIN / SVT
”Vår tid är nu” säsong 2Foto: JOHAN PAULIN / SVT
”Vår tid är nu” säsong 2Foto: JOHAN PAULIN / SVT

Hedda Stiernstedts sista dag under inspelningen av ”Vår tid är nu” säsong 2 slutade i ett mindre kaos när regnet öste ner och tekniken slutade fungerade.  

– Alla var hysteriska och jag och Charlie stod och bölade som små barn av separationsångest, dyngsura och iskalla i ett gathörn, säger Hedda Stiernstedt. 

Nu berättar skådespelaren hur slutscenen i tv-seriens andra säsong påverkar relationen mellan Nina Löwander och Calle Svensson. 

Platsen: Kungsgatan i centrala Stockholm. 

Det är Hedda Stiernstedts sista inspelningsdag för ”Vår tid är nu” säsong 2 – scenen som väntar är hennes sista och, tänker hon, kanske det sista hon gör som Nina Löwander. 

Bredvid Hedda Stiernstedt står Charlie Gustafsson, 26. Han spelar Calle Svensson i tv-serien och i scenen ska hans rollfigur berätta för sitt livs kärlek Nina att han har varit otrogen. 

Regnet öser ner. Tekniken pajar. Inget fungerar. 

– Alla var hysteriska och jag och Charlie stod och bölade som små barn av separationsångest, dyngsura och iskalla i ett gathörn medan aspackade människor vinglade hem från McDonalds och fick tvingas bort ur bild, berättar Hedda Stiernstedt nu. 

Hon beskriver det som ”en väldigt speciellt natt”. 

Det hon inte visste då var att ”Vår tid är nu” skulle få en tredje säsong och att SVT:s satsning skulle bli en succé på ett sätt som få dramaserier har blivit de senaste 18 åren. 

För Hedda Stiernstedt, 31, har rollen som Nina Löwander samtidigt inneburit ett sällan skådat genombrott och en statyett på Kristallengalan tidigare i år. 

Under hösten har Stiernstedt jämte "Vår tid är nu" även synts i andra säsongen av ”Svartsjön”. 

2019 väntar sista säsongen av ”Vår tid är nu” samt rollen som Doris i Tomas Alfredsons film ”Jönssonligan”. 

Men tillbaka till natten på Kungsgatan och den scen som avslutade måndagens final av ”Vår tid är nu" säsong 2. 

 

Hedda Stiernstedt som Nina Löwander.Foto: JOHAN PAULIN / SVT

Tv-tittarna får aldrig höra vad Calle säger till Nina - minns du vad Charlie sa till dig när ni spelade in scenen?

– Inte riktigt om jag ska vara helt ärlig. Den scenen är så viktig och har därför gjorts om så många gånger, vi hade båda väldigt mycket text som vi gjorde om och som togs bort och sedan las ny till och sedan togs jättemycket bort i klipprummet och så vidare, så det är lite svårt att veta säkert vad han säger just i den som användes, säger Hedda Stiernstedt och fortsätter:  

– Vi valde att fokusera på känslan att de glidit isär. Att Calle inte längre vill ha Nina. Hon vill, men han har redan förstört det med flit, för han vill inte. Hon vill jobba, han vill kanske innerst inne ha någon som är mer familjeorienterad. Men det han sa var garanterat i karaktär, så det var Calle som sa det till Nina och något som bara inte behövdes sen i den färdiga versionen. 

Vad tror du Nina känner nästa morgon?

– Hon skulle aldrig acceptera en otrohet, hon är alldeles för stolt. Han har förstört deras relation, och hon vet att det var med flit tror jag. Inget oplanerat snedsteg. Som sagt, hon vill men han vill inte längre.

– Jag vågar knappt tänka på dagen efter. Hon har ju nästan inget kvar. Svindlande.

Om vi blickar framåt: hur påverkar Calles otrohet relationen mellan Nina och Calle i säsong 3?

– Det får jag nog inte prata om tänker jag. Men jag kan väl säga att jag höll hela tiden fast vid att hon är alldeles för stolt för att bara gå vidare.

När säsong 3 börjar, på vilken emotionell plats befinner sig Nina?

– Hon är ganska stabil och hennes dotter Christina har blivit hela hennes fokus.

Säsong 3 är den sista för ”Vår tid är nu” - hur upplevde du att det var att börja spela in de avsnitten i och med att det var en paus mellan andra och tredje säsongen?

– Alltså jag märkte knappt pausen, haha. Det var som att inget hade hänt, vi gick hem, sov, sedan började det om, säger Hedda Stiernstedt och fortsätter:  

– Men jag tror att vi i ensemblen på ett sätt kanske märkte hur nära vi faktiskt blivit. Väldigt mycket kärlek har det varit nu i sista fasen, och jag saknar verkligen att umgås med Mattias, Charlie, Adam och Josefin och alla de andra. 

 

Foto: JOHAN PAULIN / SVT
Foto: JOHAN PAULIN / SVT

 

HEDDA STIERNSTEDT

Ålder: 31.

Familj: Pojkvännen Alexis Almström. 

Aktuell: Har under hösten och vintern synts i en av huvudrollerna i ”Vår tid är nu” säsong 2 samt en av huvudrollerna i ”Svartsjön” säsong 2. Under hösten avslutade Stiernstedt även inspelningen av den kommande ”Jönssonligan”-filmen som regisseras av Tomas Alfredson. Den 7 december sänder SVT filmen ”Rosa Moln”, som Alexis Almström regisserat och där Hedda Stiernstedt gör en av huvudrollerna. 2019 syns Hedda Stiernstedt i sista säsongen av ”Vår tid är nu” och i ”Jönssonligan”, där hon spelar Doris. 

 

”VÅR TID ÄR NU” SÄSONG 3

• Inspelningen av de åtta avsnitten avslutades i oktober 2018. Säsong 3 har premiär hösten 2019 i SVT. 

# Ulf Kvensler och Malin Nevander är huvudförfattare för säsong 3 samtidigt som Johan Rosenlind och Pernilla Oljelund skriver manus. Anna Zackrisson, Andrea Östlund och Harald Hamrell regisserar de åtta avsnitten. 

• Seriens huvudensemble - Hedda Stiernstedt, Mattias Nordkvist, Adam Lundgren, Josefin Neldén, Charlie Gustafsson, Ida Engvoll, Simone Coppo och Rasmus Troedsson - medverkar alla i säsong 3. Tillbaka i sina respektive roller är också Anna Bjelkerud, Tova Magnusson och Caroline Söderström. 

• Expressen har fått bekräftat att Evin Ahmad, Agnes Lindström Bolmgren, Oskar Laring och Julia Heveus är nya i ensemblen för ”Vår tid är nu” säsong 3. 

• ”Vår tid är nu” produceras av Jarowskij – Susann Billberg är producent – i en samproduktion mellan SVT, Viaplay och Film i Väst.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.