Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tanya bryter ihop i SVT – Anders Lundin griper in

Tanya Edgil
Tanya Edgil och Anders Lundin
Tanya Edgil och Anders Lundin
Tanya Edgil och Anders Lundin
Tanya Edgil och Anders Lundin

Med bara två avsnitt kvar till säsongsfinal föll Tanya Edgil på målsnöret i ”Allt för Sverige”, hon förlorade en deltävling och tvingas lämna äventyret.

Tanya Edgil är tröstlös över att åka hem och inte få de sista svaren på frågorna om sitt förflutna – hon tas åt sidan och omfamnas av Anders Lundin.

– Jag vill att det här ska få ett lyckligt slut, säger programledaren.

Det blev starka känslor och tårar i söndagens avsnitt av ”Allt för Sverige”. 

Med bara två avsnitt kvar till säsongsfinal skulle en av deltagarna tvingas lämna programmet efter en utslagstävling. Det gällde att svara rätt på frågorna i ett Abba-quiz. Ställningen var jämn men till slut var det Tanya Edgil, 39, som åkte ut. 

Tanya Edgil uttryckte besvikelse över att behöva åka hem utan att ha fått de sista svaren på frågorna om sina svenska förfäder. Hon menade att det fortfarande fanns mycket att ta reda på och att hon inte var redo att åka hem.

– Det har påverkat mig på sätt jag aldrig trodde var möjligt. Jag åker tillbaka som en annan person än när jag kom hit. Min tid i Sverige har varit fantastisk. Jag har upplevt så mycket och mött underbara människor, säger hon i programmet.

Tanya Edgil kunde inte hejda sina tårar och tröstades av de andra amerikanerna som slöt upp i en gruppkram. 

”Allt för Sverige”-deltagaren tröstas av Anders Lundin

Programledaren Anders Lundin tog Tanya Edgil avsides och kramade henne.

– Jag vill att det här ska få ett lyckligt slut. Det var fint att ha dig här, och jag hoppas att du kommer tillbaka, säger han.

I söndagens avsnitt firade amerikanerna den svenska nationaldagen tillsammans med svenska immigrantfamiljer. Tanya Edgil menar att hon upplevde mötet som starkt, eftersom de tvingats göra samma resa som hennes svenska förfäder. 

– Det har väckt en passion hos mig att arbeta med människor från olika kulturer som kommer till Amerika, säger hon.

”Allt för Sverige” visas på söndagar kl 20:00 på SVT1.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.