Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tambourinehärvan – det här har hänt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
The Hives, som står i centrum, menar bland annat att de fullmakter som använts för överföringarna mellan olika band bär förfalskade namnteckningar. Hives har bland annat stämt sin revisor 2012, på 192 miljoner kronor.
Foto: Ludvig Thunman
I april 2013 dömdes Hives att betala 18,9 miljoner till Cardigans, samt rättegångskostnader.
Foto: Stefan Forsell
Det hela startade då Timbuktu stämde sju bolag 2010, och gjorde upp med The Hives.
Foto: Chris Jackson
Tambourine Studios skötte under flera år ekonomin för bland andra The Hives, The Ark (bilden), Europe, Cardigans, Soundtrack of our lives och Timbuktu. Alla har på ett eller annat sätt dragits in i härvan.
Foto: Anna Hã Llams / Expressen

Läs ikapp – det här har hänt i Tambourinehärvan.

• Tvisterna handlar om att pengar förts över mellan olika artisters bolag, vilket i kombination med artisternas dåliga insyn i bolagen skapat stora skulder.

• Hives har bland annat stämt sin revisor 2012, på 192 miljoner kronor.

• I april 2013 dömdes Hives att betala 18,9 miljoner till Cardigans, samt rättegångskostnader.

• Det hela startade då Timbuktu stämde sju bolag 2010, och gjorde upp med Hives.

• Tambourine Studios skötte under flera år ekonomin för bland andra Hives, Europe, Cardigans, Soundtrack of our live, The Ark och Timbuktu. Alla har på ett eller annat sätt dragits in i härvan.

• Hives, som står i centrum, menar bland annat att de fullmakter som använts för överföringarna mellan olika band bär förfalskade namnteckningar.

• Hovrätten fastslår tingsrättens dom och The Hives döms att betala 18,3 miljoner plus rättegångskostnader till The Cardigans.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.