Hon gör som syrran. Molly Sandén (lilla bilden) gjorde stor succé i lilla schlager-EM i fjol nu ör det lillasyster Mimmis tur att ta svenska folket med storm. Hon är en av de tävlande i TV4:s nya program "Talang 2007". Foto: Sven Lindwall/Reuters
Hon gör som syrran. Molly Sandén (lilla bilden) gjorde stor succé i lilla schlager-EM i fjol – nu ör det lillasyster Mimmis tur att ta svenska folket med storm. Hon är en av de tävlande i TV4:s nya program "Talang 2007". Foto: Sven Lindwall/Reuters

TALANGSYSTRAR

Publicerad
Uppdaterad
Först erövrade Molly Sandén, 14, Sverige med sin sångröst.
Nu är det lillasysters tur.
Mimmi Sandén, 11, är ett av de heta namnen i "Talang 2007".
I kväll startar TV4:s nya program ”Talang 2007”. Ett stort antal personer ska tävla mot varandra och visa allt från buktaleri till dans.
Mimmi Sandén kommer att sjunga.
- Det är jätteroligt att vara med. Men ganska nervöst, säger hon.
Storasyster Molly Sandén kom trea i lilla schlager-EM 2006. Efter det har hon uppträtt på många arenor och i sommar ska hon ut på turné med ”Digiloo”.

Sjöng med Carola

Mimmi längtar efter att göra en liknande karriär. Hon har nyligen börjat på Adolf Fredriks musikskola i Stockholm och har hunnit med att sjunga på Carolas julgala.
- Jag skulle gärna vilja bli artist och släppa en skiva, säger Mimmi.
Inte nog med det. I familjen Sandén finns det en syster till som kan förtrolla publiken genom sin sång, Frida, 12.
Systrarna har flera gånger tävlat mot varandra i talangjakter. Men de ser inte varandra som konkurrenter.
- Av ren slump har jag och mina syskon sjungit hela livet. Det är skönt att de stöttar mig i det här, säger Mimmi.
Hon tycker att deltagarna i ”Talang 2007” är svåra motståndare. Men läskigast verkar hon tycka juryn är.
- Jag är lite rädd för dem. Jag undrar vad de ska tycka, säger Mimmi.

”Väldigt stark röst”

Men storasyster Molly tycker inte att hon behöver vara orolig.
- Hon har väldigt stark röst för att vara så liten. Jag tror att det går bra, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag