Evie Clairs instagraminlägg. Foto: InstagramEvie Clairs instagraminlägg. Foto: Instagram
Evie Clairs instagraminlägg. Foto: Instagram
Evie Clair, 13, berättar sin historia under sin America's Got Talent-audition. Foto: YoutubeEvie Clair, 13, berättar sin historia under sin America's Got Talent-audition. Foto: Youtube
Evie Clair, 13, berättar sin historia under sin America's Got Talent-audition. Foto: Youtube

Talangens rörande hyllning - till bortgångne pappan

Publicerad

13-åriga America's Got Talent-finalisten Evie Clair hyllas just nu runtom i världen.

Inte bara för att hon tagit sig till final på grund av sin sångröst - utan för hennes gripande hyllning efter att ha förlorat sin pappa i cancer.

"Jag hoppas på att göra dig stolt, pappa", skriver hon på Instagram. 

Hon tog juryn med storm under sin audition i America's Got Talent - den amerikanska versionen av "Talang".

– För ett år sedan drabbades min pappa av cancer i tjocktarmen. Läkarna gav honom fem procents chans att överleva. Jag är här för att sjunga för honom i kväll, sade Evie Clair medan hon kämpar mot gråt.

Det emottogs med stående ovationer från publiken - som även de hade svårt att hålla tårarna borta.

– Du är så otroligt modig som berättar det här, säger juryns ordförande Simon Cowell.

Sedan gick hon upp och sjöng låten "Arms" med Christina Perri som en hyllning till sin pappa - vilket fick publiken att resa sig på nytt, tillsammans med juryn, för att applådera den talangfulla 13-åringen.

Pappan somnade in - strax före finalen

Programmet sändes tidigare i somras, och finalen sänds senare i veckan i USA.

Nu meddelar Evie Clair via Instagram att hennes pappa Amos somnat in.

https://www.instagram.com/p/BYxOcs9jgxF/?taken-by=evieclair

"Jag hoppas jag kan göra dig stolt, pappa. Jag har alltid gjort allting för dig och kommer göra det för dig för alltid", skriver Evie Clair.

https://www.instagram.com/p/BYww6bOjYkD/?taken-by=evieclair

"Jag är så tacksam för att min pappa är ett sådant bra exempel på tro och styrka. Jag vet att han är lycklig där han är nu. Tack för att du lärde mig att älska salsa, kycklingvingar och inte minst Gud", skriver hon.

Hennes fans stöttar nu den 13-åriga talangen i den svåra tiden.

"Jag är så ledsen för din förlust. Kan inte föreställa mig vad du går igenom just nu. Mina böner och kärlek finns med dig och dina närmaste", skriver en kvinna.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag