David Kane skadade sig under genrepet. Foto: TV4
David Kane skadade sig under genrepet. Foto: TV4

Talang-magikern skadade sig inför finalen

Publicerad

Under genrepet inför kvällens final skadade sig magikern Daniel Kane på ett föremål på scenen.

– Han skadade sig på en del av sin utrustning och började blöda väldigt mycket, berättar Caroline Nylander, pressansvarig på TV4.

Den oväntade händelsen inträffade under genrepet inför kvällens final. Caroline Nylander, pressansvarig på TV4, berättar att repetitionerna avbröts när olyckan inträffade:

– Han fick vård och kunde därefter fortsätta genrepet. Vårdpersonalen har lagt om hans sår så att det ska hålla ihop, berättar hon.

Kommer skadan synas i kvällens program?

– De har lagt om det så att det ska synas så lite som möjligt och inte hindra honom att genomföra numret som han vill, fortsätter hon och berättar mer om skadan:

– Det är på fingret. Naturligtvis väldigt tur att det ändå gick så pass bra och att Daniel kände sig okej och kunde fortsätta med sitt nummer, avslutar Caroline Nylander på TV4.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag