Poddtrion "Tack för kaffet"Poddtrion "Tack för kaffet"
Poddtrion "Tack för kaffet"
"Tack för kaffet" spelar in sitt 350:e avsnitt live på Stockholm Waterfront."Tack för kaffet" spelar in sitt 350:e avsnitt live på Stockholm Waterfront.
"Tack för kaffet" spelar in sitt 350:e avsnitt live på Stockholm Waterfront.

"Tack för kaffet" intar Stockholm Waterfront

Publicerad

Humortrion bakom podcasten "Tack för kaffet" har byggt sin lyssnarskara från grunden. 

På lördagen ställer de sig på scenen i Stockholm Waterfront för att fira att podden fyllt 350 avsnitt. 

– Det blir ett upptjackat avsnitt av podden, säger Jimmy Woolke. 

Humorpodden "Tack för kaffet" är ett riktigt hemmabygge – men trion bakom podcasten har lyckats nå ut till runt 80 000 trogna lyssnare. 

Nyckeln till framgången är just lyssnarnas lojalitet, menar Jimmy Woolke, som driver "Tack för kaffet" tillsammans med kompisarna Mathie Martinez och Johan Svärd.

– Du blir tipsad av en polare som har samma humor. Det är så vi har växt. Då når vi bara de vi vill nå egentligen, säger Jimmy Woolke. 

Avsnitt 350 spelas in live

Lyssnarnas kärlek har räckt till för att hålla podcasten levande i 349 avsnitt. 

Avsnitt 350 kommer att spelas in på lördagskvällen – framför en livepublik på Stockholm Waterfront, en lokal som rymmer 3 000 gäster. 

– Det är ju mycket mer än bara ett avsnitt. Det blir ett upptjackat avsnitt av podden. En massa saker som vi gör fysiskt, vi sitter inte bara och pratar, säger Jimmy Woolke. 

Trion kommer dela scenen med ett liveband, berättar Mathie Martinez.

 

LÄS MER: Kritiken mot Filip och Fredrik

 

– Vi försöker få lite talkshowkänsla över det, säger han. 

"Tack för kaffet"-trion har drivit sin podd sedan 2011, utan stöd från sponsorer. 

– Vi ville fortsätta vara independent och inte vara beroende av någonting, utan vi vill kunna säga och göra precis vad vi vill utan att det slår tillbaka på oss, förklarar Mathie Martinez. 

– Plus att den här grejen med sponsorer, det är ett störningsmoment i poddar som vi inte vill ska finnas, fortsätter han. 

Utvecklade en egen app

Av den anledningen har trion även låtit utveckla sin egen mobilapplikation, där betalande lyssnare kan avnjuta programmet. 

– Det har gått bra, vi hade en tidigare som inte var så jävla bra. Så vi har anlitat ett annat företag och gjort en helt ny app från grunden som är klockren, säger Jimmy Woolke. 

– Folk är nöjda, det är väl huvudsaken, fyller Mathie Martinez i. 

Gästades av Filip och Fredrik

Tidigt i poddens historia gästades "Tack för kaffet" av Kanal 5-profilerna Fredrik Wikingsson och Filip Hammar, som medverkade i varsitt avsnitt. 

Gästspelet från två av Sveriges mest populära podcastvärdar gjorde mycket för att höja "Tack för kaffets" profil, berättar Mathie Martinez. 

– Vi var jättenystartade och jag tyckte de var ödmjuka och sköna som ställde upp på att vara med i vår podd. För vi var ju inga då, i det läget. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag