Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Tack för kaffet" intar Stockholm Waterfront

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Poddtrion "Tack för kaffet"
"Tack för kaffet" spelar in sitt 350:e avsnitt live på Stockholm Waterfront.

Humortrion bakom podcasten "Tack för kaffet" har byggt sin lyssnarskara från grunden. 

På lördagen ställer de sig på scenen i Stockholm Waterfront för att fira att podden fyllt 350 avsnitt. 

– Det blir ett upptjackat avsnitt av podden, säger Jimmy Woolke. 

Humorpodden "Tack för kaffet" är ett riktigt hemmabygge – men trion bakom podcasten har lyckats nå ut till runt 80 000 trogna lyssnare. 

Nyckeln till framgången är just lyssnarnas lojalitet, menar Jimmy Woolke, som driver "Tack för kaffet" tillsammans med kompisarna Mathie Martinez och Johan Svärd.

– Du blir tipsad av en polare som har samma humor. Det är så vi har växt. Då når vi bara de vi vill nå egentligen, säger Jimmy Woolke. 

Avsnitt 350 spelas in live

Lyssnarnas kärlek har räckt till för att hålla podcasten levande i 349 avsnitt. 

Avsnitt 350 kommer att spelas in på lördagskvällen – framför en livepublik på Stockholm Waterfront, en lokal som rymmer 3 000 gäster. 

– Det är ju mycket mer än bara ett avsnitt. Det blir ett upptjackat avsnitt av podden. En massa saker som vi gör fysiskt, vi sitter inte bara och pratar, säger Jimmy Woolke. 

Trion kommer dela scenen med ett liveband, berättar Mathie Martinez.


LÄS MER: Kritiken mot Filip och Fredrik


– Vi försöker få lite talkshowkänsla över det, säger han. 

"Tack för kaffet"-trion har drivit sin podd sedan 2011, utan stöd från sponsorer. 

– Vi ville fortsätta vara independent och inte vara beroende av någonting, utan vi vill kunna säga och göra precis vad vi vill utan att det slår tillbaka på oss, förklarar Mathie Martinez. 

– Plus att den här grejen med sponsorer, det är ett störningsmoment i poddar som vi inte vill ska finnas, fortsätter han. 

Utvecklade en egen app

Av den anledningen har trion även låtit utveckla sin egen mobilapplikation, där betalande lyssnare kan avnjuta programmet. 

– Det har gått bra, vi hade en tidigare som inte var så jävla bra. Så vi har anlitat ett annat företag och gjort en helt ny app från grunden som är klockren, säger Jimmy Woolke. 

– Folk är nöjda, det är väl huvudsaken, fyller Mathie Martinez i. 

Gästades av Filip och Fredrik

Tidigt i poddens historia gästades "Tack för kaffet" av Kanal 5-profilerna Fredrik Wikingsson och Filip Hammar, som medverkade i varsitt avsnitt. 

Gästspelet från två av Sveriges mest populära podcastvärdar gjorde mycket för att höja "Tack för kaffets" profil, berättar Mathie Martinez. 

– Vi var jättenystartade och jag tyckte de var ödmjuka och sköna som ställde upp på att vara med i vår podd. För vi var ju inga då, i det läget. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.