Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tabben avgjorde "På spåret"-matchen

Tabben avgjorde "På spåret"-matchen mellan fjolårsfinalisterna.
Foto: SVT
Kvällens "På spåret" var en nervös tillställning mellan fjolårsfinalisterna
Foto: SVT
Domarna.
Foto: SVT

Tabben avgjorde "På spåret"-matchen mellan fjolårsfinalisterna.

Liverpool blev Göran Everdahl och Helena von Zweigbergks fall, trots att de sagt svaret redan på tio poäng.

– Jag tror att han var knäckt. Det var ju väldigt jämt, säger Elisabet Höglund efter den tajta matchen.

Kvällens "På spåret" var en nervös tillställning mellan fjolårsfinalisterna Göran Everdahl och Helena von Zweigbergk mot Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl.

Everdahl och Zweigbergk såg dock ut att glida mot en seger, då plötsligt Liverpool blev resmålet. Everdahl sa staden redan på tio poäng, men drog aldrig. I stället var det Rönndahl som drog på åtta poäng.

Sedan drog Everdahl, efter att ha hört ledtråden "You'll never walk alone". Men han svarade Manchester. Tabben blev vändningen, och trots att fjolårsvinnarna Everdahl/Zweigbergk tog i kapp blev det förlust efter utslagsfrågor.

– Det är otur, man luras. Man ska alltid gå på den första tanken som dyker upp om man inte säkert vet. Jag tror att han var knäckt. Det var ju väldigt jämt, säger Elisabet Höglund efter segern.

Hon fortsätter om stämningen efter nervrafflet:

– Det är som en idrottstävling. Man accepterar läget, men det är klart att den som förlorar är ledsen. Helena och Göran som är duktiga, allmänbildade och kunniga, det är klart att det är surt för dem att förlora. Skiljer det tio poäng är det inget att göra något åt, då är det klasskillnad. Men nu var det snöpligt, säger hon.

"Var helt slut"

Jesper Rönndahl minns inte ens resan mot Liverpool.

– Allt är ett töcken för mig. Det var riktigt nervöst, säger han.

– Jag var helt slut efteråt. Jag trodde inte jag brydde mig så mycket om en frågesport, men tydligen gjorde jag det, fortsätter han.

Göran Everdahl var under fredagen oanträffbar på grund av resa, men partnern Helena von Zweigbergk säger:

– Utan att förringa deras insats så är det här en match vi grämer oss för. Det fanns stunder, som det är i "På spåret", att man tänker rätt men gör fel. Det var Liverpool, och sista musikfrågan där jag ändrar mig till Dusty Springfield, säger Zweigbergk och fortsätter:

– Det tog några dagar att smälta det här. Man grämer sig. Sedan vill man vara kvar för att det är så himla roligt.
Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.