Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Systrarnas dubbelsatsning efter succéerna: ”Vi gör ju bort oss”

Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Stella Pictures
Foto: Karin Törnblom/TT / KARIN TÖRNBLOM

Hannah Widell och Amanda Schulman gasar in i 2020 med ny podd och stor show.

Duon vill komma lyssnarna ännu närmare i dagliga ”Hur mår du” samtidigt som de möter publiken med ”400 timmar senare”.

– Vi är ju inga showartister, så vi gör ju bort oss, säger Hannah Widell.

Med sitt bolag Perfect Day Media ligger Hannah Widell, 44, och Amanda Schulman, 39, bakom fler av landets mest populära poddar – inte minst deras egen ”Fredagspodden”.

Nu har den fått en systerpodd i ”Hur mår du”.

Duon menar att att timslånga poddar är en stor investering från lyssnarna, men att de flesta har tid har lyssna i tio minuter. Inspirationen kommer från USA där korta, dagliga, poddar är på frammarsch.

– ”Hur mår du” har gått i precis tre veckor och det är oerhört spännande på alla sätt och vis, säger Hannah Widell och fortsätter:

– Det är också väldigt lyxigt att få vara i våra kvinnors vardag, varje dag. Måndag till fredag finns vi i etern, eller vad man säger nuförtiden.

”Jättekul att få möta publiken”

Dessutom satsar Hannah Widell och Amanda Schulman på ännu en show – den här gången för att uppmärksamma ”Fredagspoddens” 400-avsnittsjubileum.

– Vi gör liveshow i Stockholm och Göteborg i mars, då går vi upp på scenen och det är jättekul att få möta publiken. Vi släpper mycket livepoddar av alla våra poddar och folk har liksom ett behov, speciellt unga människor, av det fysiska mötet, säger Amanda Schulman.

Vad är skillnaden jämfört med ett vanligt avsnitt?

– Man måste sjunga och dansa också, det är helt sjukt. Eller man måste inte, men vi har gjort det. Vi tar chansen och låtsas att vi är artister, säger Amanda Schulman.

– Det är lite mer showigt och vi är ju inga showartister, så vi gör ju bort oss, säger Hannah Widell.

Sätter upp föreställning på Dramaten

I vår är det också premiär på Dramatens stora scen för ”Tröstrapporter” med systrarna är medproducenter. Föreställningen är skriven och regisserad av Amanda Schulmans make Alex Schulman och springer ur ett inslag i hans och Sigge Eklunds podd.

Det är en monolog med Krister Henriksson – och det är tack vare honom som den sätts upp på nationalscenen.

– Vi hade lite andra tankar om hur vi skulle göra det där. Men det började med Alex hade gjort det där med Krister och han är på Dramaten och sa att ”jag måste få ta det här till mina chefer”. Sedan gick det väldigt snabbt, säger Hannah Widell.

LÄS MER:
För dig med premium – Allt det senaste inom Rik och berömd

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.