Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Systrarna Silvstedt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Vem är vem? Svar: Veronica till vänster och Victoria till höger.
Foto: ENGSTRÖM ANGELICA

Kolla - det finns två!

Victoria Silvstedt, 32, världsberömd supermodell. Och storasyrran Veronica, 33, helt okänd ekonomiassistent - nu också modell.

- Det händer ibland att vi förväxlas på stan, säger Veronica Silvstedt.

Systern Veronica visar upp underklädeskollektionen.
Foto: ENGSTRÖM ANGELICA
Victoria visar upp sin nya underklädeskollektion.

Victoria Silvstedt satsar på en ny karriär. Hon designar underkläder. Hon säger att hon vill ge lite av sin sexighet till alla kvinnor. - Jag gillar att ha genomskinligt under, helst svart. Och knäppen och remmar. Det är sexigt när det tar lite tid att nå målet, säger supermodellen. Hennes egen förförarfavorit är ett raffigt set: T-shirt med spets, strumpebandshållare med snörning, trosor där allt syns genom. - Funkar perfekt för att göra något bra av en regnig dag, lovar hon. Modellen som visar stjärnmodellens kollektion är en annan Silvstedt - syster Veronica.

"Då berättar jag att vi är systrar"

 Lika som bär. Men med två framträdande skillnader. - Jag har inte opererat brösten så pushup-behå passar mig bäst, skrattar Veronica. Hon sköter den svenska filialen av Victorias nya företag som heter "Very Victoria Silvstedt". Då och då gör hon modelljobb. Ett tag följdes systrarna åt i modellkarriären. Victoria åkte till Paris och började modella då hon var 16. Veronica kom efter. - Det var verkligen inte så glamouröst som folk tror. Jag var 18 år och tyckte inte alls att det var roligt i Paris. Jag tillbringade mesta tiden i Metron mellan castingar. Så jag åkte hem och Victoria stannade. Jag flydde hem till mamma och pappa och började plugga på komvux. Då jag var 26 flyttade jag till Stockholm. Veronica är stolt över lillasyster. - Ibland när jag är ute på stan säger någon att jag är väldigt lik Victoria. Då berättar jag att vi är systrar. Två naturliga blondiner, lika till utseendet, men inte till sättet. - Victoria är den spontana som gör en massa saker på impuls. Jag är mer eftertänksam. En och annan höjde en aning på ögonbrynen då Victoria Silvstedt lanserade sina underkläder med en stor show i London. Hon har orsakat rätt många skandaler med att dyka upp på premiärer med minikjolar och, som det ser ut på bilderna, ingenting mer. - Äsch. Klart att jag har något under, fast det kanske inte ser så ut. Jag gillar ju string, och gärna genomskinligt. Ute i stora världen är hon vår mest kända Victoria: 1,4 miljoner träffar på Google, rejält mycket mer än kronprinsessan. - Amerikanskan Amber Bishop och jag bestämde oss för att slå våra blonda huvuden ihop och göra en serie underkläder. Hon är designer och jag har 16 års erfarenhet från branschen.  De sitter tillsammans och ritar, garvar mycket, nyper i kvalitetsprover. Fyra serier finns: skandalöst, sött, enkelt och förföriskt. De skandalösa är sexigast, men det kan vara problem med tvätten eftersom plaggen är garnerade med minktofsar, Swarovskidiamanter och annat blingbling. Kollektionen har nyligen börjat säljas också i Sverige, bland annat på Åhléns.

10 000 dollar i timmen

 Inte så att Victoria Silvstedt trappat ner på modellkarriären. Fortfarande kör hon i hundra knyck jorden runt och pryder kändispartyn (och får omkring 10 000 dollar i timmen) och visar klädkollektioner. Hon ser nya biznizlivet som en försäkring för framtiden. - När jag blir gammal och tjock och karriären är över kan jag sitta och rita på nya kollektioner och drömma om den tid när jag själv var fin i de underkläderna. Det är långt dit. Victoria Silvstedts kalender är fullsmockad. Närmst två månader i Frankrike, som programledare - jodå, på franska - för tv-succén Lyckohjulet. Därefter en tid i Italien som programledare för en söndagsshow i tv - jodå, på italienska. Och därefter inspelning av två filmkomedier i England och USA. Ibland vill hon stanna världen och bara ta det lugnt. - Det är dags att skaffa barn snart. Jag vill ha två barn och ett hus på landet med hundar och hästar. Jag vet inte var jag vill bo. Kanske blir det i USA, eller någonstans i Europa. Men till Bollnäs vill jag inte flytta tillbaka.  Varje nyår tänker Victoria Silvstedt de där barntankarna. - Men det kommer alltid något emellan. Kalendern fylls på. Nya jobb hela tiden. Så är det problemet med vem som ska bli pappan. Det har knakat i äktenskapet med sportjournalisten Chris Wagge, 36, och Victoria medgav i somras att paret tagit en time-out. Äkta mannen, som jobbar på tv-station i New York, gillade inte bilderna han såg i tidningarna från hustruns vilda partajande med en viss schweizare vid namn Maurice och även andra män. - Jag vill inte säga något om mitt äktenskap. Det går så många rykten: en dag ska vi skiljas och en annan dag väntar vi barn. Mitt och Chris förhållande är vår privatsak.

Victoria blev leksaksdocka

 Victoria Silvstedts raketskjuts i karriären kom 1997 då hon blev Playmate of the year i Playboy. Hon var den första av magasinets modeller som också blev leksaksdocka. Det kunde lika gärna blivit en helt annan karriär. I tonåren var Victoria Silvstedt utförsåkare i toppklass och medlem i alpina juniorlandslaget. 1989 blev hon fyra i ungdoms-SM i storslalom (Pernilla Wiberg vann). Den hårda träningen och särskilt de påfrestande tävlingarna i störtlopp och super-G gjorde att knäna tog stryk. - Min läkare säger att jag måste gå med stödskena om några år om jag inte är försiktig. Skidåkningen förstörde mina knän. Och inte blir de bättre av att jag går i stilettklackar i jobbet.

FAKTA

Namn: Veronica Silvstedt.
Yrke: Ekonomiassistent, modellar ibland för Stockholmsgruppen.
.
Född: Den 7 mars 1973 i Uppsala, uppvuxen i Bollnäs och Ljusdal.
Familj: Pojkvän, föräldrar i Bollnäs, systern Veronica och brodern Daniel.
Bor: Stockholm
Aktuell: Hjälper sin berömda syster med hennes kollektionen med underkläder.

Namn: Victoria Silvstedt.
Yrke: Supermodell.
Född: den 19 september 1974 i Skellefteå, uppvuxen i Ljusdal och Bollnäs.
Familj: Maken Chris Wagge, 36, sportjournalist, mamma Ulla, 58, spaterapeut, pappa Bo, 62, ekonomikonsult, syster Veronica, 33, ekonomiassistent, bror Daniel, 16, studerande.
Bor: I New York och Miami.
Aktuell: Har just släppt en kollektion underkläder som hon varit med att designa.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.