Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Parneviks kritik mot Blondinbella

Penny & Peg Parnevik förstår kritiken mot Blondinbellas uttalande
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Peg Parnevik
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Isabella Löwengrip
Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

Blondinbella hamnade i blåsväder när hon kallade kvinnor som blivit oönskat gravida för "slarviga" – efter att preventivmedelsappen Natural Cycles blivit anmäld.

Systrarna Peg och Penny Parnevik, som själva gjort reklam för appen, reagerar mot uttalandet.

– Man ska aldrig säga att kvinnorna som blev gravida var slarviga. Vilket sorgligt ordval, säger Peg Parnevik i podcasten Pillowtalk.

Södersjukhuset i Stockholm kan koppla 37 oönskade graviditeter till preventivmedelsappen Natural Cycles sedan september 2017. Nu har de anmält appen till Läkemedelsverket.

Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, 27, är en av investerarna i företaget. Hon hamnade i rejält blåsväder när hon skyllde de oönskade graviditeterna på användarna – och sa i Aftonladet att de har "slarvat".

Systrarna Penny, 20, och Peg Parnevik, 22, är några av de många influencers som gjort reklam för appen – nu bemöter de kritiken.

– Vi verkligen lider med de tjejer som blivit gravida utan att de velat bli gravida, säger de i sin podcast Pillowtalk.


LÄS MER: Pegs sexavslöjande – med kändissonen 


Peg Parnevik om Blondinbellas försvar: "Vilket sorgligt ordval"

Systrarna har tagit del av Isabella Löwengrips uttalanden och tycker att ordvalet var dumt.

– Jag tycker det var onödigt att använda ordet slarvig. Jag läste i en artikel – och jag tyckte det var "amen sister!" – att man ska aldrig säga att kvinnorna som blev gravida var slarviga. Vilket sorgligt ordval, säger Peg Parnevik.

TV3-profilerna tycker dock att kritiken mot Natural Cycles är oförtjänt hård, eftersom inget preventivmedel är fullständigt skyddande.

– Även när jag tog p-piller trodde jag inte 100% att de skulle skydda mig. Samma sak med kondomer, det kan vara hål – så mycket kan hända. Ibland fick jag diarré och då funkade inte pillren. Jag tycker det är lite orättvist att doktorer och forskare säger att det inte är ett riktigt preventivmedel, säger Peg Parnevik. 

Penny Parnevik blev nyligen tillsammans med svenska NHL-proffset Douglas Murray, 37. Preventivmedelsfrågan har varit uppe på tapeten.

– Jag pratade med min pojkvän om det här. Han tyckte att det Natural Cycles försökt göra är att hitta en lösning. Killar behöver inte proppa i sig hormoner, om tjejer inte vill det, då ska de inte behöva göra det, säger hon.


LÄS MER: Mia Parneviks nya relation till Pennys nya kärlek

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.