Systern Marie hittade Josefin död i sängen

Det var i söndags morse som Josefin Nilsson och hennes syster Marie var ute och gick en promenad med Josefins blandrashund Trejo. När de kom tillbaka till huset efter promenaden gick systrarna och lade sig för att vila i var sitt rum. Men Josefin vaknade inte upp igen. Foto: Staffan Johanson
"Hon gick ut och gick en promenad med sin hund och sin syster, gick och lade sig på sängen och vaknade inte upp. Så vi vet inte vad det var i kroppen som sa i från", säger Thomas Sundström. Foto: Anna-Karin Nilsson
Dödsorsaken är fortfarande en gåta och för familjen har det plötsliga dödsfallet kommit oväntat. Foto: Anna-Karin Nilsson

VISBY. Josefin Nilsson lade sig på sängen för att vila efter en promenad med systern Marie och hunden Trejo.

Några minuter senare hittade Marie sin lillasyster död.

– Hon tillkallade ambulans och försökte göra allt det man ska göra, men hon var borta redan då. Det gick snabbt, säger vännen Thomas Sundström.

Den lilla teatern ligger längs en av gränderna mitt inne i Visby.

Det var hit Josefin Nilsson skulle ha kommit i går kväll för att diskutera planer för en nyuppsättning av den hyllade föreställningen "Systrarna Sisters" med vännen och kollegan Thomas Sundström som är chef för Länsteatern i Gotland.

I stället är det den folkkära artistens plötsliga död som står i fokus.

– Jag pratade med Josefin för bara några dagar sedan och hon var så glad. Hon hade ont efter operationen och hade svårt att gå i trappor, men hon ville komma hit så vi sa att vi ses på tisdag, säger Thomas Sundström.

 

LÄS MER: Systerns stora stöd till Josefin – flyttade in efter operationen

 

Josefin lade sig ner för att vila men vaknade inte upp

Det var i söndags morse som Josefin Nilsson och hennes syster Marie var ute och gick en promenad med Josefins blandrashund Trejo. När de kom tillbaka till huset efter promenaden gick systrarna och lade sig för att vila i var sitt rum.

Men Josefin vaknade inte upp igen.

– Hon gick ut och gick en promenad med sin hund och sin syster, gick och lade sig på sängen och vaknade inte upp. Så vi vet inte vad det var i kroppen som sa i från, säger Thomas Sundström om Josefins sista stund i livet.

Han beskriver hur Marie hittade sin lillasyster död i sängen och desperat ringde efter ambulans:

– Hon tillkallade ambulans och försökte göra allt det man ska göra, men hon var borta redan då. Det gick snabbt, det var inget utdraget förlopp.

Josefin Nilsson kände sig lite krasslig i helgen. Dels hade hon fortfarande ont efter höftoperationen för några veckor sen, dels var en förkylning på gång.

– Jag visste att hon hade fysiska problem, men inte på den här nivån att vi trodde att hon skulle försvinna från oss. Vi skämtade mycket om livet och döden när vi repeterade.

Dödsorsaken är fortfarande en gåta och för familjen har det plötsliga dödsfallet kommit oväntat.

– Ingen vet vad som orsakade det. Marie är ganska samlad, men de var ju väldigt nära varandra de här två så det är klart att det är svårt för både henne och resten av familjen, säger Thomas Sundström.

 

LÄS MER: Josefins okända inspelning – som aldrig gavs ut

 

Systern Marie flyttade in hos Josefin efter operationen

Sedan lillasyster Josefins sista höftoperation för ett par veckor sen bodde Marie i Josefins hus för att kunna hjälpa sin syster.

– Marie flyttade in hos Josefin efter den sista operationen, för att kunna hjälpa henne, säger Thomas Sundström.

Josefin Nilsson fick problem med sin höft på grund av sin stelopererade rygg. Men det var inte de enda fysiska problemen hon hade. På senare år drabbades hon av håravfall – och läkarna vet inte varför.

– Det var inte på den här nivån att man kände att Josefin var illa däran. Men jag tror att hon kanske dolde det väldigt bra också, säger Thomas Sundström.

Och fortsätter:

– Hon var humoristisk om sina krämpor, och därför tog man inte det på sådant allvar. Hon kändes så oerhört stark.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.