Artisten Swinglfy drabbades av ytterligare ett mardrömsrep under fredagen. Foto: Sven LindwallArtisten Swinglfy drabbades av ytterligare ett mardrömsrep under fredagen. Foto: Sven Lindwall
Artisten Swinglfy drabbades av ytterligare ett mardrömsrep under fredagen.  Foto: Sven Lindwall
Artisten slutade sjunga efter andra versen. Foto: Sven LindwallArtisten slutade sjunga efter andra versen. Foto: Sven Lindwall
Artisten slutade sjunga efter andra versen.  Foto: Sven Lindwall
Vid flera tillfällen började artisten att hosta. Foto: Sven LindwallVid flera tillfällen började artisten att hosta. Foto: Sven Lindwall
Vid flera tillfällen började artisten att hosta. Foto: Sven Lindwall
Under torsdagen fick Swingfly akut läkarvård och kortison för sina symptom. Foto: Sven LindwallUnder torsdagen fick Swingfly akut läkarvård och kortison för sina symptom. Foto: Sven Lindwall
Under torsdagen fick Swingfly akut läkarvård och kortison för sina symptom. Foto: Sven Lindwall

Swingflys mardröm – kunde inte sjunga

Publicerad

Swingfly kräktes och tvingades ställa in torsdagens kommunfest, efter att ha drabbats av influensa.

Och under fredagen fortsatte mardrömsrepetitionerna – artisten kunde inte sjunga, och hostade på scenen.

– Det har varit en doktor där i dag. Han har fått kortison för rösten och andra grejer, jag vet inte vad, sa Helena Gutarra under torsdagen.

Melodifestivalen fick en mardrömsstart för Swingfly och Helena Gutarra.

Duon, som tävlar med bidraget "You carved your name", drogs med stora problem under torsdagens repetitioner.

Anledningen var den förkylningsinfluensa som Swingfly drabbats av. Natten till torsdagen kräktes artisten.

 

LÄS MER: Ilskan mot Lindarw i schlagern

 

Swingflys kaosrep efter sjukdomen

Och under kvällen tvingades han ställa in kommunfesten.

På fredagens repetitioner fortsatte problemen för duon. Swingfly såg märkbart medtagen ut. Han kramades om av dansarna innan han gick på scenen.

Väl där fortsatte strulet. Artisten slutade sjunga efter andra versen. Vid varje paus hostade han också på scenen. Vid flera tillfällen mimade han till låten.

Även Helena Gutarra hostade på scenen.

Under torsdagen berättade Helena Gutarra att Swingfly tvingats till läkarvård, och måste ta kortison för rösten.

– Han behöver vila och ta det lugnt. Det kom en doktor och han fick kortison för rösten, och allt möjligt. Han hade feber, sa Gutarra.

Swingfly själv sa:

– Jag har influensa, det är från min son. Förhoppningsvis är det bra på söndag. Jag ska äta ingefära, te och citron för att bli bra.

 

LÄS MER: Swingfly tvingas ställa in efter sjukdomen

 

Artisterna skärmar av sig från Lindarw

På kommunfesten berättade rivalerna om sjukdomsrädslan. Artisterna undviker kontakt med Swinfly, av rädsla att inte smittas.

– Man tänker mycket på det. Man frågar direkt om någon vill kramas. Man vet inte vad folk har för sjuka barn hemma. Jag vräker i mig massa C-vitamin och Berocca, sa Christer Lindarw.

Lisa Ajax berättar att hon försöker hålla sig ifrån smittor.

– Man försöker väl. Det är jobbigt när man åker tåg och så. Men jag tycker att det går bra, sa hon.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag