Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Swifts rekordsuccé – är ikapp ikonerna

Taylor Swifts rekord: ”Detta är otroligt!”
Taylor Swift.
Foto: IMAGE PRESS AGENCY / STELLA PICTURES/AVALON/IMAGE PRESS AGENCY B799
Whitney Houston.
Foto: ARMANDO GALLO / RETNA/STELLA PICTURES
The Beatles.
Foto: JOHN G ZIMMERMAN / COURTESY EVERETT COLLECTION/IBL

Taylor Swift behåller sitt järngrepp om Billboards albumlista med skivan ”Folklore”.

Hon har nu sammanlagt legat etta på albumlistan 46 veckor under karriären – det högsta antalet för en kvinnlig artist någonsin tillsammans med Whitney Houston.

Swift är också förutom the Beatles den enda artisten någonsin med fem olika album som tillbringat minst sex veckor på albumlistans förstaplats.

Den massiva succén med åttonde albumet ”Folklore” fortsätter för Taylor Swift. Hon toppar Billboards albumlista för sjätte veckan i rad. Senast ett album toppade listan så länge var Drakes ”Views” för fyra år sedan då han låg etta sammanlagt 13 veckor, dock inte i rad.

Taylor Swift har visserligen en bit kvar till att gå om Beatles som har flest veckor någonsin som etta på albumlistan. Bandet toppade sammanlagt Billboard-listan i 132 veckor med 19 olika album.

Taylor Swift samarbetade med Aaron Dessner i bandet The National på ”Folklore”, ett albumsläpp som kom som en komplett överraskning för nästan alla.

– Ingen, inte ens hennes skivbolag, kände till något om det förrän några timmar innan det släpptes. För någon som har varit i strålkastarljuset i 15 år var det befriande att ha det utrymmet och kunna arbeta på egna villkor. Hon förtjänar det, sade Aaron Dessner till Pitchfork. 

Kvinnorna med flest veckor som etta på Billboard-listan

1) Taylor Swift (46 veckor med sju olika album) 

1) Whitney Houston (46 veckor med fyra olika album)

3) Adele (34 veckor med två olika album)

Taylor Swift har sålt över 50 miljoner album 

Taylor Swift har under sin 14-åriga skivkarriär sålt över 50 miljoner album och 150 miljoner singlar vilket gör henne till en av alla tiders mest framgångsrika artister. Hon vann priset för bästa regi för ”The Man” på MTV Video Music Awards-galan förra månaden.

– Fantastiskt, det är första videon jag regisserat själv och jag är bara så tacksam för det här, sade Taylor Swift i sitt tacktal.

Här överraskas 96-åringen av Taylor Swift

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.