Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Swedish House Mafia på scen – efter sex år

Swedisg House Mafia gör comeback i Stockholm.
Foto: ERIK SIMANDER / TT NYHETSBYRÅN
Swedisg House Mafia gör comeback i Stockholm.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Sex år efter sin sista spelning gav Swedish House Mafia den första av tre comeback-spelningar på Tele 2 arena på torsdagen.

Klockan 21.58 på torsdagen var comebacken ett faktum. Swedish House Mafia gick upp på en svensk scen för första gången sedan november 2012. 

– Stockholm how you doing?” säger Axwell, alias Axel Christofer Hedfors, innan hiten ”Greyhound” drar i gång. 

Till publikens jubel spelade de sedan Axwells och Sebastian Ingrossos ”Dream bigger”, och bandet tackade publiken ”för att så många tagit sig till huvudstaden”, rapporterar Expressens utsända.

Tele 2 arena i Johanneshov i Stockholm var fullsatt och enligt bandets egen uppgift ska det ha sålts 40 000 biljetter till respektive spelning. SHM uppträder även på fredag och lördag.

Publiken hoppas på nya låtar

De spelade också ”Temper Traps – Sweet disposition” samt publikfavoriten ”Calling (lose my mind)”.

Efter en halvtimme hade inga nya låtar spelats, men fansen hoppades på att få höra smakprov på det nya materialet som trion har jobbat med.

– Känns det bra? Tack så mycket för att ni kom i kväll. Det betyder mycket för oss. Det är er förtjänst att vi står här i dag, säger Axwell.

Fans från hela världen var på plats. Expressens utsända har hört engelska, tyska, spanska talas i köerna in till arenan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.