Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT:s vändning – ändrar reglerna helt i dramatiken

Tanya EdgiFoto: SVT
Tanya Edgil brister ut i gråt i ”Allt för Sverige”Foto: SVT
Anders Lundin i ”Allt för Sverige”

Anders Lundin rör upp känslor när han avslöjar svenskens relation till kyrkan i ”Allt för Sverige” på SVT – en av dem vill börja missionera i Sverige.

– Mitt hjärta går itu av tanken på att människor slutar tjäna Gud, säger Tanya Edgil med ögonen fyllda av tårar.

Dessutom överraskas amerikanerna av en twist när de ställs mot varandra i en matematisk tävling.

Anders Lundin leder ”Allt för Sverige” där en grupp färgstarka amerikaner söker sina svenska rötter. 

I kvällens avsnitt avslöjar Anders Lundin svenskens relation till kyrkan. Han berättar att svenskarna inte är ett särskilt religiöst folk. 

75% av amerikanerna uppger att tron på Gud är en av deras viktigaste värderingar. I Sverige svarar endast 8% ja på samma fråga. 40% av amerikanerna går regelbundet i kyrkan, medan endast 4% av svenskarna gör det. 

Tanya EdgiFoto: SVT

LÄS MER: Här är alla ”Allt för Sverige-deltagare” 2018  

 

Vill missionera i Sverige

Anders Lundins avslöjande skapar reaktioner bland deltagarna. Tanya Edgil brister ut i gråt.

– Jag är i chock. Som amerikan är jag van vid ett kristet samhälle. Majoriteten av alla jag känner går i kyrkan, säger hon och fortsätter:

– Mitt hjärta går itu av tanken på att människor slutar tjäna Gud, kristendomen handlar om kärlek. Jesus dog på korset för vår skull och Gud har förändrat mitt liv radikalt.

– Det är en skrämmande tanke att människor går genom livet med smärta och glädje utan Gud. Det gör mig bedrövad, säger Christina Wight. 

Kyle Johnson säger att han har övervägt tanken att bosätta sig i ett annat land för att missionera, nu överväger han tanken att göra det i Sverige.

– Jag vill dela kärleken till Kristus med alla, säger Kyle Johnson.

Oväntad twist

I slutet av programmet överraskas amerikanerna av en twist när de ställs mot varandra i en matematisk tävling. Ingen av deltagarna behöver lämna programmet – däremot kommer vinnaren vara immun nästa vecka. Det blev Ashley Mullinax som tog hem immuniteten.

”Allt för Sverige” visas på söndagar kl 20:00 i SVT1.

 

LÄS MER: ”Allt för Sverige”-deltagaren bryter ihop 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.