Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT:s svar efter ”På spåret”-ändringen

Fredrik Lindström och Kristian Luuk.Foto: SVT
Fredrik Lindström och Kristian Luuk i "På spåret".

Förra årets lanserades ”På spåret: Tyst kupé” på SVT Play, en version där man rensat bort allt ljud från tävlingskupéerna.

Men den här säsongen har SVT plockat bort ”Tyst kupé” – men efter att ha fått reaktioner från tittarna överväger de att ta tillbaka det.

– Det kanske var lite förhastat att ta bort det, säger producenten Charles Franz.

I samband med förra årets säsong av ”På spåret” marknadsförde SVT Play satsningen ”Tyst kupé”. 

Med ”Tyst kupé” fanns möjligheten att ta bort ljudet från burarna – därmed kunde tittarna själva vara med och testa sina resekunskaper utan hjälp från tävlingsdeltagarna.

Men som i årets säsong finns inte ”Tyst kupé” kvar, och tittare har undrat varför. Nu svarar ”På spåret”-producenten Charles Franz.

– ”Tyst kupé” var något som vi gjorde på prov i fjol som en kul idé, en service till hårda ”På spåret”-spelare som inte vill bli störda av de tävlande. Det var helt enkelt så att det var väldigt få som använde det, intresset svalnade väldigt fort, säger han. 

Enligt Charles Franz var marknadsföringen för ”Tyst kupé” kanske inte tillräcklig.

– Vi gick ut med det ganska försiktigt. Det kanske var lite förhastat att ta bort det, säger han.

Charles Franz menar att SVT tar till sig av tittarnas reaktioner, och öppnar för att ”Tyst kupé” kan komma tillbaka till SVT Play.

– Nu när vi ser att folk börjar efterfrågade igen blir vi lite förvånade. När vi ser att det finns intresse kan vi absolut överväga att göra det till nästa säsong igen. Vi trodde inte folk ville ha det, men det är bara roligt om vi hade fel, säger han.

 

 

Kom till efter önskan från tittarna

När SVT lanserade ”Tyst kupé” förra året var det enligt önskemål från tittare. Så här beskrevs programmet:

”Nördar, fantaster och supermegatävlingsinriktade - vi har hört er! Vi har helt enkelt skalat bort ljudet från burarna under resorna, nu får ni klara er på egen hand! Den här versionen hittar du genom att söka på På spåret: Tyst kupé i play och även här kan man spela med Duo-appen. God resa!”.

”På spåret” visas på fredagar kl 20 i SVT1. Programledare är Kristian Luuk och domare är Fredrik Lindström.