Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Supermissen i SVT:s sändning

Artisterna för nästa års Melodifestival presenterades på en direktsänd presskonferens på tisdagen.

Men på planschen bakom artisterna har SVT döpt om tävlingen - till "Melodyfestivalen".

– Den mänskliga faktorn. Lite trist, men det blev en miss helt enkelt. Det var inte meningen, säger Jan-Erik Westman, presstalesperson på SVT.

Melodifestivalen 2018 närmar sig, och under tisdagen presenterades de 28 bidrag och artister som uppträder i nästa års stora musiktävling.

Men tittarna som följde den direktsända presskonferensen blev förvånade, när de insåg SVT:s drag - kanalen har nämligen döpt om tävlingen.

På backdropen bakom scenen där artisterna presenterades så står det nämligen inte Melodifestivalen. I stället står det "Melodyfestivalen 2018".

SVT medger att det inte var meningen att tävlingen skulle vara felstavad, och skyller på den mänskliga faktorn.

– Den mänskliga faktorn. Lite trist, men det blev en miss helt enkelt. Det var inte meningen, säger Jan-Erik Westman, presstalesperson på SVT.

 

LÄS MER: SVT presenterar artisterna i Melodifestivalen 2018

 

Melodifestivalen 2018 leds av David Lindgren

 

LÄS MER: David Lindgren klar för Melodifestivalen

 

Melodifestivalen 2018 kommer programledas av Melodifestivalen-veteranen David Lindgren, som inte var på plats på presskonferensen. Tävlingsbidragen presenterades i stället av David Sundin, som är manusförfattare till tävlingen.

Bland de tävlande artisterna nästa år syns Kikki Danielsson, Samir och Viktor, Jonas Gardell och Sigrid Bernson. Kikki Danielsson behövde hjälp att ledas på och av scenen efter att ha råkat skada benet, och enligt uppgifter från SVT så tvingades artisten sitta i rullstol bakom scenen på grund av skadan. Trots det var artisten på plats - något som exempelvis deltagaren och komikern Robert Gustafsson inte var.