SVT:s skräll: Zlatan öppnar Eurovision

Publicerad

Snacka om supervärvning SVT!

Expressen kan i dag berätta att Zlatan Ibrahimovic medverkar vid Eurovision Song Contest.

Hans roll: att hälsa hundra miljoner tittare välkomna till sin hemstad Malmö.

Petra Mede är programledare. Fredrik Lindström och Felix Herngren står för inslagen och skämtar med Sverige och svenskheten. Gina Dirawi sköter uppsnacket inför semifinalerna och finalen. Och Björn Ulvaeus och Benny Andersson gör den officiella musiken tillsammans med dansstjärnan Avicii.

Stjärnorna trängs

SVT har redan en stjärnspäckad uppställning så det förslår inför Eurovision Song Contest som arrangeras i Malmö 14, 16 och 18 maj.

Men det just nu största namnet och i särklass tyngsta värvningen har fram till nu varit hemlig.

Expressen kan berätta att SVT lyckats med konststycket att få Zlatan Ibrahimovic att medverka vid sändningarna.

Han ska hälsa hundra miljoner tittare välkomna till sin hemstad Malmö och Eurovision Song Contest. Enligt uppgift rör det sig om ett förinspelat inslag.

- Det handlar om öppningen i finalen och är kopplat till det som Björn och Benny gör med Avicii, säger en väl insatt källa i produktionen.

"Zlatan är det största Malmö har"

Zlatans schema tillåter inte att han medverkar live vid finalen, han har match med sitt Paris Saint Germain 18 maj, samma dag som finalen hålls. Även veckan innan innehåller matcher, 11 möter de Lyon borta i franska ligan.

SVT har tidigare berättat att Zlatan Ibrahimovic står högt på deras önskelista inför det kommande jätteevenemanget.

- Zlatan är ju det största Malmö har, sa Christer Björkman, showproducent då.

Christer Björkman känner Zlatans fru Helena sen tidigare och ska ha pratat med henne på idrottsgalan tidigare i år.

- Det är tack vare henne som det nu har blivit verklighet, säger Expressens källa.

Men när det nu är ett faktum att SVT har en av Sveriges absolut största profiler internationellt uppknuten är det betydligt mer tystlåtet från arrangörshåll.

- Jag kan inte bekräfta någonting, säger Christer Björkman.

Så du förnekar att Zlatan kommer att medverka under Eurovision i Malmö?

- Nej, det kan jag inte heller göra, säger han hemlighetsfullt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag