Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SVT:s panikplan efter Sanna Nielsens avhopp

Foto: Sven Lindwall / Expressen / Sven Lindwall

Sanna Nielsen gör sin sjunde och sista säsong med ”Allsång på Skansen” i sommar.

För SVT kom beskedet som en överraskning, och produktionen jobbar för fullt med att hitta en ersättare – och de har kommit en bra bit på vägen.

– Vi kommer tillfråga en person förr eller senare, säger Anton Glanzelius, programbeställare på SVT.

På tisdag den 28 juni drar ”Allsång på Skansen” i gång i SVT som ett säkert sommartecken. 

Programledaren Sanna Nielsen, 37, gör sin sjunde säsong på allsångsscenen – men också sin allra sista. Något hon berättade om själv på Instagram under måndagen.

”Så många drömmar som har gått i uppfyllelse och efter den här säsongen är det dags för andra drömmar…”, skrev hon bland annat.

Anton Glanzelius, är programbeställare på SVT. För Expressen berättar han att Sanna Nielsens besked kom plötsligt.

– Vi har vetat det i några veckor, så vi har hunnit vänja oss vi tanken nu. Men precis när vi fick reda på det kom det som en överraskning, säger han och tillägger att de också har ”full förståelse” och att de kommer att sakna henne mycket. 

Ganska direkt satte sig produktionen ner för att tänka ut en lämplig ersättare.

– Vi har gjort en ganska lång lista som har blivit en ganska kort lista. Vi har försökt att tänka utanför boxen för att se om det finns namn som man kanske inte självklart förknippar med ”Allsång på Skansen”.

På den nerkortade listan finns flera ”spännande” namn. Mer än så kan Anton Glanzelius inte säga.

– Det är bland det hemligaste vi gör just nu.

”Vi kommer tillfråga en person”

Inom kommande veckor kommer SVT att ”agera” på listan.

– Vi kommer tillfråga en person förr eller senare. Vi vill vara säkra på att vi tänker rätt, och att det är rätt för programmet. Och att det är rätt för den personen. Men innan vi ställer frågan försöker vi lägga det ultimata programledarpusslet.

Vem som än tar över stafettpinnen behöver vara en ”superstjärna” som ”älskar Allsång på Skansen”, förklarar Anton Glanzelius.

– Det är en större uppgift än jag tror många kan ana. Det kanske kan framstå som enkelt att gå ut på scenen och bjuda in lite gäster. Men att skapa den där stämningen inför tusentals människor på plats och miljontals människor där hemma, det gör inte vem som helst. Det gäller att hitta rätt.

https://www.instagram.com/p/CfBYt6CjHz5/?utm_source=ig_embed&ig_rid=560b3bed-d3fe-44ff-9ba7-ee454193378c

Sanna Nielsens dilemma under sändning: 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.