SVT:s miss – avslöjade simstjärnans comeback

Här skadas Olsson svårt i duellen – SVT tvingades ändra
Therese Alshammar tog sig tillbaka in i ”Mästarnas mästare”.
Den uppmärksamme tittaren kunde dock se redan i förra veckans avsnitt att stjärnan skulle lyckas återvända.
Foto: SVT
Vädret orsakade vissa problem under inspelningen.
Foto: SVT

I söndagens avsnitt av ”Mästarnas mästare” tog sig Therese Alshammar tillbaka in i tävlingen. 

Men för den riktigt uppmärksamme tittaren avslöjades stjärnans comeback redan i förra veckans avsnitt. 

– Om tittarna upplever att det här är en miss och att de blir snuvade på konfekten, då är det definitivt en miss, säger programmets projektledare Anders Wistbacka. 

Simstjärnan Therese Alshammar åkte nyligen ut ur SVT:s ”Mästarnas mästare”, men tog sig i en direkt duell med volleybollegendaren Bengt Gustafsson tillbaka in i tävlingen i senaste avsnittet.

Men Alshammars återkomst till tävlingen kom inte som en komplett överraskning, åtminstone inte för mer alerta tittare. I slutet av förra veckans avsnitt, i den så kallade teasern för nästa veckas avsnitt finns nämligen en sekvens från tävlingsgrenen ”jägarvila”, där man i en halv sekund kan skönja Alshammar bland de andra kvarvarande deltagarna.

Anders Wistbacka, projektledare och exekutiv producent för ”Mästarnas mästare” menar att det är en tolkningsfråga huruvida det rör sig om en miss i klippnigen eller inte.

– Vi försöker alltid ligga på gränsen. Vi har haft händer med typ när man tar staven och då går det ju ruskigt snabbt. Men om du går in på Play och fryser och hoppar dig en ruta i taget så får du fram en bild kanske på en hand. Och är du duktig då kan du nog kanske ta reda på vem som det var som tog staven.

”Man ska ju inte veta hur det ska gå”

Att några tittare ska ha reagerat på Alshammar-avslöjandet är inget som har nått Wistbacka själv, men han betonar att man inte vill avslöja för mycket i programmets teasers.

– Vi vill ju visa dramatiken. Men om tittarna upplever att det här är en miss och att de blir snuvade på konfekten då är det definitivt en miss, för det vill vi absolut inte, Man ska ju inte veta hur det ska gå, vem som ska vinna och förlora i olika tävlingar.

– Det är en avvägning hela tiden. Hur långt vi kan gå. Vi vill inte avslöja, men vi vill locka in tittarna till nästa episod, så är det ju, fortsätter han.

En av tävlingarna fick med kort varsel flyttas till land på grund av vädret.
Foto: SVT
Den här korta sekvensen visar att Alshammar var den som skulle ta sig vidare.
Therese Alshammar tog sig tillbaka in i tävlingen efter en duell med Bengt Gustafsson.
Foto: SVT

Tvingades ändra

I söndagens avsnitt tvingas också produktionen till en ändring efter en klass 1- varning för hårda vindar runt Bjärehalvön i Skåne där programmet spelades in. I sista stund tvingas en vattengren flyttas upp på land.

– Det var några gånger som vi råkade ut för problem med vädret. Vi visste väl att det skulle bli så. Det är det stora problemet med att spela in i Sverige, att det är mer väderosäkert. 

Hur reagerade deltagarna på ändringen?

– Ja, de får ju bara tugga i sig det. Men just den där tävlingen var det att snickarna och de som riggade tävlingen kom tidigt på morgonen och då var det lugnt. Sen blåser det upp och då blåser den (tävlingen) bort. Oftast så klipper vi bort den typen av grejer men här kunde vi inte göra det då vi redan spelat in ankomsten med tävlingen i bakgrunden. Så då var vi ju tvungna att berätta att vädret var dåligt.

Kämpade mot kylan

Väderförhållandena gjorde också att kylan blev en återkommande utmaning under inspelningen.

– Vi försökte hjälpa dem. Vi hade tält med värmare i så vi försökte få upp värmen på dem så fort som möjligt. Men absolut, det var en utmaning. Framförallt efter att de varit i vattnet. Då var de ju kraftigt nedkylda. Inte så att det var någon risk men det var ju inget kul för dem, säger Anders Wistbacka.

I avsnittet blir det till sist Frida Östberg, som i sin tredje nattduell för säsongen tvingas lämna programmet. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.