Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT:s krav på Wahlgren inför Mello: ”Hårda regler”

Löftet inför Melodifestivalen: ”Det får väl balla ur fullständigt”
Deltävling fyra leds av Pernilla Wahlgren och Per Andersson.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren reaktion när Benjamin Ingrosso vinner Mello.
Foto: OLLE SPORRONG
Pernilla Wahlgren i Melodifestivalen 2010.
Foto: SVEN LINDWALL
Pernilla ledde Mammagalan 2019.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA

Hon fanns inte med när SVT presenterade programledarna för Melodifestivalen förra veckan.

Under måndagen stod det dock klart att Pernilla Wahlgren tillsammans med Per Andersson kommer programleda deltävling fyra – efter att ha gjort om sitt schema på order av SVT.

– Ja, det vet man ju sedan tidigare att de har väldigt hårda regler, säger Pernilla Wahlgren.

Det var egentligen klart redan förra veckan när de andra programledarna presenterades.

Så, varför dröjde det nästan en vecka innan Pernilla Wahlgren kunde presenteras som programledare?

Enligt Wahlgren handlar det om SVT:s hårda kravställning på att programledarna inte ska synas i kommersiella samarbeten under ”Melodifestivalen”.

– Jag har haft kommersiella uppdrag och tv-inspelningar med andra program som har krockat, så jag var tvungen att flytta på, det var lite såna saker. Men nu är allting flyttat, säger hon.

– Vi visste att det förhoppningsvis skulle lösa sig, men det är ju klurigt. Jag jobbar ju med så många olika saker och med ettårskontrakt med flera olika samarbeten. Så det var lite pusslande. Vi lappade ihop det, så det löste sig, berättar Pernilla.

Charlotte Perrelli programledde 2016. När hennes reklamfilm med Comviq sändes kort före programstart tvingades SVT in i krismöten.

”Det ska bli jättekul”

Nu ser hon framemot att göra Melodifestivalen med Per Andersson.

– Programlett har jag ju gjort tidigare, men inte i Melodifestivalsammanhang, det ska bli jättekul. Jag har varit med fem gånger och tävlat, och har inte varit jättesugen på att vara med och tävla igen. Men när jag fick frågan om jag ville vara med och programleda så kände jag verkligen: ”Gud vad kul”, och att få göra det ihop med Per kändes ännu roligare.

För programledarkollegan Per Andersson var det svårt att hålla masken när SVT presenterade honom som ensam programledare i deltävling fyra.

– Det mest absurda med det här var att jag visste att Pernilla och jag skulle leda det här, och sedan fick inte jag säga något, fick jag reda på två timmar innan jag skulle in i ”Morgonstudion”. ”Du ska alltså leda deltävling fyra själv?”, ”nja, jo, ja, absolut.”, svarade jag. Det var flera gånger under dagen som jag var nära att avslöja det, berättar Per Andersson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.