Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT:s hyllning till Marie Fredriksson

Foto: BRITTA PEDERSEN / DPA/IBL
Foto: BACKGRID UK/IBL
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB

SVT hyllar Marie Fredriksson med ett specialprogram inspelat på Stora Teatern i Göteborg. 

Kattis Ahlström är programledare och bland andra Per Gessle står på scen. ”En kväll för Marie Fredriksson” sänds 25 januari. 

Det är i ett pressmeddelande som SVT berättar att man ska spela in ett hyllningsprogram till Marie Fredriksson, som gick bort den 9 december 2019. Hon blev 61 år gammal. 

Programmet, som fått titeln ”En kväll för Marie Fredriksson” och som sänds den 25 januari, är enligt pressmeddelandet både ”en retrospektiv över Maries liv och karriär, och en konsert där artistvänner och musiker tolkar och framför hennes musik”. 

Christina Hill, programchef på SVT, säger i en kommentar: 

”Vi på SVT ser fram emot att fira Marie Fredrikssons unika gärning för svensk musik. Hon och Per Gessle satte tillbaka Sverige på den musikaliska världskartan genom Roxettes succétåg genom världen, och Maries egna låtar spelas än i dag på dejter, bröllop och andra högtidsstunder. Det ska bli fint att få ge tillbaka lite i samband med konsertkvällen.”

Spelas in i Göteborg

Hyllningsprogrammet spelas in på Stora Teatern i Göteborg den 20 januari, och på scen står bland andra Per Gessle samt ”andra artister från Marie Fredrikssons närhet”. 

Christoffer Lundquist, som länge spelat med Roxette, Per Gessle och Marie Fredriksson, är kapellmästare, medan Kattis Ahlström är programledare. 

Magnus Broni och Fredrik Norberg, duon bakom SVT:s tv-program ”Det svenska popundret”, svarar för ”inslag, guldkorn ur arkivet och tidigare opublicerat material som visar en världsstjärnas framväxt”. 

”En kväll för Marie Fredriksson” sänds den 25 januari i SVT. 

Kulturministern om Marie Fredriksson: ”Hon var en pionjär”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.