Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT:s hallåor gör comeback till jul

Anna von Rosen, Jovan Radomir och Ritza Papaconstantinou kommer vara SVT:S hallåor under julen.Foto: SVT

SVT tar tillbaka hallåorna under julen. 

Från lucia till trettondagarna kommer tv-rutan gästas av Anna von Rosen, Jovan Radomir och Ritza Papaconstantinou.

– I våras var gensvaret från publiken varmt och överväldigande och det var tydligt att det fanns ett behov av att trygghet, rutin och sällskap, säger Ritza Papaconstantinou.

Förra veckan meddelade statsepidemiolog Anders Tegnell att stora sällskap inte bör samlas vid jul. Därför väljer SVT nu att tänka om och tar tillbaka hallåorna från lucia till trettondagarna. Programpresentatörerna kommer vara de välkända SVT-favoriterna Jovan Radomir och Ritza Papaconstantinou och skådespelerskan Anna von Rosen. 

– Folkhälsomyndigheten larmar om att oro och ångest har ökat i riskgrupperna och även om restriktionerna nu lättat för 70+ kommer många äldre fortsatt tillbringa mycket tid i hemmet, ibland med tv:n som enda sällskap, säger Eva Beckman, programdirektör SVT, i ett pressmeddelande. 

Hallåorna kom tillbaka under pandemin 

SVT kommer också under hösten att göra flera nya satsningar i tablån. Bland annat avslappningsprogrammet ”Slappna av med Ulrika”. 

– Förhoppningsvis kan Slappna av med Ulrika bidra till att minska oron och stressen. Vi fortsätter också komponera en mix av härligt tv-utbud under dagtid som vi hoppas ska gillas av alla som tillbringar mycket tid hemma, och återinför hallåorna under julen som sällskap, säger Eva Beckman. 

Hallåorna, eller programpresentatörerna, togs bort från tv-rutan 2012. Men under coronapandemin bestämde SVT1 i april att ta tillbaka dem tillfälligt. I juli försvann de återigen, men gör alltså comeback under julhögtiderna. 

– I våras var gensvaret från publiken varmt och överväldigande och det var tydligt att det fanns ett behov av att trygghet, rutin och sällskap, säger programpresentatören Ritza Papaconstantinou.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.