Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SVT:s försök till spänning blir bara ett fiasko

Tommy Salo.
Foto: SVT

Carolina Klüft och Anders Södergren är i en klass för sig inför semifinalen.

Inte helt oväntat.

Tommy Salo kom in och åkte ut igen. Inte helt oväntat.

Nu såg vi resultatet av ”Mästarkvalet”, årets bihang till ”Mästarnas mästare”. Det blev bara ett meningslöst varv runt SVT play. Förlorarnas egen fålla, där de stångades om chans till revansch. 

Ishockeymålvakten Tommy Salo var den förste som åkte ut i år. Han var inte frisk under sina dagar och gav upp. Han piggnade till i ”Mästarkvalet”, slog ut de andra förlorarna och trängde sig nu in i den pågående tävlingen.. 

Det blev en svängdörr för Salo. In och ut. 

De sex deltagarna, tre från varje grupp, fortsatte sin match, och det var bra dramatik i veckans grenar, åtminstone i två av dem. 

Gripkraft är en jobbig klassiker. Alla hängde i raka armar från en stång ute i vattnet. Alla förlorade greppet inom två minuter. Det där är tuffare än det ser ut. Armarna orkar, det är fingrarna som raknar.

Elkontroll är skräckklassikern får många. Den som darrar på handen får en stöt. Vilka stod kvar längst, envist koncentrerade vid den elektriska stången, om inte skidåkaren Anders Södergren och sjukamparen Carolina Klüft. 

Jubelidioten är också en klassiker, en hinderbana i vatten, över och under, över och under i fem minuter. Oerhört slitsam för deltagarna, inte särskilt roligt för tittarna. Först när alla plaskat igenom sina fem minuter blev det klart vem som vunnit. Anders Södergren, förstås.  

Veckans stilla samtal verkade tillrättalagt för Carolina Klüft, som fick leda ett snack om det hon nu jobbar med – att få barn att röra sig mer. Viktigt, förstås, men för långt. Man kände tittarnas otålighet.

När alla grenar var över hade ingenting hänt. Salo fimpades i Nattduellen och de sex deltagarna fortsätter i semifinalen. 

I ett kort klipp ur nästa veckas avsnitt talar boxaren Mikaela Laurén suckande om ”övermänniskor – det finns inte något de inte kan”. 

Jag gissar att hon menar årets två favoriter, Carolina Klüft och Anders Södergren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.