Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT:s förslag - kroppsmassage i ”Gift vid första ögonkastet”: ”För intimt”

Elahe Eskandari i ”Gift vid första ögonkastet”.Foto: SVT.
Elahe Eskandari sms:ar i ”Gift vid första ögonkastet”.Foto: SVT.
Elahe och Jacob.Foto: SVT
Elahe Eskandari.Foto: Privat.

SVT uppmanar ett av paren i ”Gift vid första ögonkastet” att få fart på romantiken genom en kroppsmassage.

Detta upplever ena parten – Elahe Eskandari som ”obekvämt”. 

– Att klä av sig kläderna och massera varandra kändes för intimt, säger hon – medan SVT förklarar att det inte finns några kontrakt med deltagarna gällande intimitet.

I SVT-programmet ”Gift vid första ögonkastet” söker deltagaren Elahe Eskandari, 28, kärleken. 

Hon matchas ihop med Jacob – varpå paret inför kameror försöker att få känslor för varandra. Men det går knakigt. Elahe upplever initialt situationen som jobbig, men håller trots det masken.

– Jag tyckte det var så jobbigt. Men det var ingen jag berättade det för utan tänkte det är inget att göra – nu måste jag göra det här. Det var för sent, men jag ville inte dra mig ur heller utan jag tyckte bara det var jobbigt, förklarar hon.

En mer vänskaplig ton infinner sig mellan Elahe och Jacob. För att tända den romantiska gnistan föreslår SVT i tisdagens avsnitt att paret ska ge varandra kroppsmassage.

Vilket Elahe Eskandari ansåg vara besvärligt. 

– Jag kände mig obekväm och tyckte det var jobbigt att komma närmre någon som jag inte var attraherad av, säger hon.

Ber produktionen att slippa

I programmet ses Elahe Eskandari skruva på sig och sms:a när det blir dags för massage.

”Jag vet inte vad jag ska göra. Känner mig stressad. Allt känns lite påtvingat,” skriver hon bland annat på telefonen. 

Elahe Eskandari förklarar vidare i programmet att hon tycker det känns konstigt att massera någon framför kamerorna som hon inte själv varit intim med innan. Till sist säger hon ifrån och ber produktionen om att inte behöva genomföra kroppsmassagen.

– Då sa massören att det är ingen fara vi kan köra huvud- eller handmassage i stället. Att klä av sig kläderna och massera varandra kändes för intimt, och vi var inte där ännu, och då visade dom förståelse, säger hon och fortsätter:

– Jag förstår att folk vill att man ska funka, att vi ska komma nära varandra. Det var ju mitt mål också, samtidigt tycker jag man får ta det i sin takt. För vissa går det snabbare, för andra tar det längre. 

SVT förklarar: ”Inga kontrakt”

Hon understryker att SVT inte tvingade henne till intimitet. Däremot var kroppsmassagen ett av kanalens förslag på hur paret eventuellt skulle kunna väcka en ömsesidig attraktion.

Själva hade paret lite olika åsikter angående hur attraktion uppstår.  

– Antingen finns den här kemin eller inte, jag tror inte man kan få fram det genom att fråga varandra. Då sa Jacob 'jo men det handlar om rätt inställning, och om man kanske är öppen för det så kan det funka', förklarar Elahe Eskandari turerna.

Om det lyckas eller ej för Elahe och Jacob får tittarna veta längre fram. Samtidigt förklarar ”Gift vid första ögonkastets” presstalesperson Siri Bergerud att det inte finns några intimitetskrav på deltagarna i dokusåpan:

”SVT har självklart inga kontrakt med deltagare som reglerar intimitet,” skriver hon i ett mejl och fortsätter:

”Vart gränsen går mellan att våga utmana sig själv, sina egna gränser, och att känna att man går för långt, är en viktig balansgång i Gift vid första ögonkastet. Att samtala om de dilemman med sin make, den expertis som medverkar i programmet och programmakarna, är en viktig del av processen. Det är dilemman vi ser att många känner igen sig i, och som vi är glada över att de medverkande vill dela med tittarna.”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.