Gunde Svan är ett av drömnamnen till nästa omgång av "Mästarnas mästare".
Gunde Svan är ett av drömnamnen till nästa omgång av "Mästarnas mästare".

SVT:s drömnamn till "Mästarnas Mästare"

Publicerad

Pernilla Wiberg tackar nu svenska folket för allt stöd.

Samtidigt är SVT på jakt efter deltagare till nästa års omgång av "Mästarnas mästare" - högst upp på önskelistan står Gunde Svan.

- Ingenting är omöjligt. Men ska jag vara med måste jag vara i god fysisk form, säger Gunde som nyligen börjat träna igen efter en lång kamp mot twar.

"Mästarnas mästare" lockade rekordpublik till SVT i söndags - 2,7 miljoner tittare såg finalen som till slut vanns av hockeyspelaren Jörgen Jönsson, 39.

Tittarna var dock inte nöjda med utgången.

I en stor omröstning på Expressen.se tyckte i stället 58 procent att utförsåkaren Pernilla Wiberg, 41, borde ha kammat hem SVT-tävlingen.

- Det känns ju jättekul, det är kul att det verkar som att alpint har en stor plats i svenska folkets hjärta, det är ju jättekul. Ingemar Stenmark vann i fjol, och så kom jag trea i år. Det är ju jättekul, det är bara att tacka och ta emot, jätteskojigt att folk fortfarande tycker om det man har gjort, säger hon.

Direkt efter rekordfinalen i söndags gick SVT ut med att det blir ännu en säsong av "Mästarnas mästare". Och redan nu är jakten på nya idrottsstjärnor i full gång.

Skulle ha varit med i år

Anders Wistbacka, SVT:s projektledare vill inte kommentera några eventuella deltagare, men medger att det finns ett drömnamn - skidlegendaren Gunde Svan, 50. Gunde skulle ha varit med i årets omgång men fick ställa in sin medverkan med kort varsel då han drabbades av twar. Han ersattes av Jörgen Jönsson som alltså vann tävlingen.

Gunde Svan är sugen på att ställa upp i "Mästarnas mästare", men berättar att han måste vänta ett tag med att ge besked.

- Jag har varit i gång och tränat sedan slutet av april och än så länge känns det bra. Men jag har också blivit varnad att det kan komma bakslag med den här sjukdomsbilden.

Inför kommande säsong kan det bli tal om flera förändringar i programmet - just nu utvärderar SVT till exempel årets kritiserade upplägg där deltagarna tävlade i olika grupper.

Best of-säsong?

Det kan också bli aktuellt med en best of-säsong där de bästa deltagarna från tidigare år tävlar mot varandra.

- Det funderar man på hela tiden, ett "Mästarnas mästare-mästarna". Men jag tror nog att man får köra några säsonger till innan det blir av, säger Anders Wistbacka.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag