Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT:s drag i succéprogrammet – mörkar detaljen om avhoppet

Elahe Eskandari är en av årets deltagare i ”Gift vid första ögonkastet”.Foto: SVT
Elahe Eskandari söker kärleken i ”Gift vid första ögonkastet”.
SVT matchar ihop Jacob och Elahe – men de romantiska känslorna uteblir.

Elahe Eskandari lämnar ”Gift vid första ögonkastet” mitt under inspelningarna.

Men att hon hoppar av efter bara 2,5 vecka får tittarna aldrig veta.

– Tittarna kommer se att jag gör slut tidigare även om det inte nämns att det exakt gått endast 2,5 veckor, säger Elahe Eskandari.

I dokusåpan ”Gift vid första ögonkastet” söker deltagaren Elahe Eskandari, 28, den stora kärleken. Hon paras ihop med Jacob – men blixtförälskelsen uteblir.

I stället tar en mer vänskaplig relation form, även om SVT ger tips hur paret eventuellt skulle kunna få fart på romansen. 

Fyra veckor har paren i SVT-programmet på sig att bestämma huruvida dom ska fortsätta livet som äkta makar även när kamerorna stängs av. För Elahe Eskandari blir det allt tydligare åt vilket håll det lutar.

Efter många om och men tar hon beslutet efter två och en halv vecka att inte fortsätta inspelningarna.

– Vi kom fram till att jag redan hade bestämt mig och då sa de 'om du är säker så kan du avsluta nu om du vill' – och jag sa 'ok', säger Elahe Eskandari.

Informationen – som inte visas

Detta sker med andra ord drygt halvvägs in i smekmånaden. Att en av deltagarna hoppar av så tidigt väljer SVT att inte visa för tittarna. Däremot visas scenen i det nästsista avsnittet för säsongen, utan att redogöra för tittarna att detta sker redan efter två och en halv vecka av inspelningarna.

– Tittarna kommer se att jag gör slut tidigare även om det inte nämns att det exakt gått endast 2,5 veckor, säger Elahe Eskandari.

SVT menar att även om Elahe Eskandari valde att avsluta sitt äktenskap innan experimentet löpt ut – så spelades en stor mängd tv in efter det. Vilket motiverar varför man berättade så sent för tittarna om beslutet. 

”När Elahe ger besked om att hon inte vill vara gift längre, så återstår det att göra mycket tv. Det skall mötas experter, det skall meddelas maken. Och då går det en vecka med inspelning innan vi är klara.” förklarar Siri Bergerud, presstalesperson för ”Gift vid första ögonkastets”, i ett sms och fortsätter:

”Det är ju inte så att Elahe hoppar av inspelningen, utan hon väljer att avsluta experimentet och vill skiljas i förtid. Det är skillnad. Ett uppbrott måste också hanteras, det är något många tittare har gått genom och kan identifiera sig med.”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.