Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT:s debattprogram Opinion live läggs ner

Foto: HENRIK JANSSON
Belinda Olsson berättar om sina känslor i Expressen TV bara minuter efter beskedetFoto: Expressen TV

”Opinion live” läggs ner, och görs om i nytappning.

Men beslutet att skrota debattprogrammet är inte ömsesidigt uppger programledaren Belinda Olsson.

– Nej, det kommer från Jan Helin och SVT att man vill lägga ner och satsa på något nytt, säger Belinda Olsson.

Sedan 2016 har debattprogrammet ”Opinion live” sänts i rutan, men från och med årsskiftet läggs det ner bekräftar SVT till Expressen.

I stället ska en nytappning av debattprogrammet sändas från och med nästa år.

Men beslutet att göra om ”Opinion live” är inte ömsesidigt.

– Nej, det kommer från Jan Helin och SVT att man vill lägga ner och satsa på något nytt, säger programledaren Belinda Olsson och fortsätter med att berätta om sin nya roll:

– Jag kommer att vara med och programutveckla det nya programmet.

Tajtare samarbete med nyhetssajt

”Opinion live” är en nyversion av det tidigare liknande opinionsprogrammet ”Debatt”, och har sedan 2016 letts av Belinda Olsson.

Vem som kommer att programleda den nya versionen av ”Opinion live” är i dagsläget oklart, men inspelningsplatsen är spikad.

Belinda Olsson berättar om sina känslor i Expressen TV bara minuter efter beskedetFoto: Expressen TV

– Det kommer att produceras i Göteborg på samhällsavdelningen, men med vilka personer och hur det kommer att se ut är fortfarande inte klart utan det får vi jobba vidare med, säger SVT:s programdirektör Jan Helin till SVT.

Enligt Jan Helin beror nytappningen på att man vill utveckla det befintliga programmet. Den nya versionen börjar sändas 2020, och den stora skillnaden för tittarna kommer att bli ett tydligare samarbete med SVT:s nyhetssajt.

– Vi vill komma ut i samhället på ett tydligare sätt, säger Jan Helin till SVT och förklarar att programmet vill nå det som beskrivs som en polariserad värld.