Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jill Johnson avslöjar SVT:s blixtändring

Jill Johnson och Doug Seegers.Foto: MIKAEL SJÖBERG
Doug Seegers.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET SWEDEN
Doug Seegers.Foto: MIKAEL SJÖBERG
Jill Johnson.Foto: /IBL / /IBL
Jill Johnson i "Jills veranda" 2014.

Jill Johnsons möte med Doug Seegers i SVT:s ”Jills veranda” var nära att aldrig bli av.

Nu avslöjar artisten den plötsliga vändningen i programmet som ändrade allt – och berättar om framtidsplanerna för ”Jills veranda”.

– Planerna för dagen bara tvärnitade, berättar Jill Johnson i podcasten ”Nemo möter en vän”.

När Jill Johnson spelade in SVT-programmet ”Jills veranda” tillsammans med Weeping Willows-sångaren Magnus Carlson mötte de den hemlöse Doug Seegers som sjöng på gatan i Nashville.

Jill Johnson berättar i podcasten ”Nemo möter en vän” att mötet var nära att inte bli av. SVT-teamet i ”Jills varenda” hade packat ihop sin utrustning eftersom en annan plan inte kunde genomföras när Doug Seegers plötsligt dök upp.

– Planerna för dagen bara tvärnitade, berättar Jill Johnson i podcasten och fortsätter:

– Jag eller Magnus frågar om han inte kan spela något, och han sätter fram sin skylt om att ”ge mig gärna en slant” som vanligt och så sätter han sig ner och spelar ”Going down to the river”. Jag bara satte mig pladask ner och var helt hänförd av både hans röst och hans självklarhet och så och hela hans utsatthet i detta att han bara sätter sig ner och spelar den här låten. Jag frågar vem som har skrivit låten, det låter som en gammal klassiker och så säger han att det är han själv, berättar Jill Johnson om sitt första möte med Doug Seegers.

Hela kamera- teamet vände

Och det var inte bara Jill Johnson som blev hänförd av den hemlöse mannens röst och berättelse. När teamet var på väg därifrån förstår de alla att de måste vända och åka tillbaka och börja spela in.

Sedan spelar Jill Johnson, Magnus Carlson och Doug Seegers in låten ”Going down to the river” i Johnny Cashs gamla studio och i samband med att programmet sänds i Sverige får Seegers stor uppmärksamhet och genomslag för sin musik.

Efter att avsnittet sändes den 5 mars 2014 låg hans låt etta på Itunes topplista i 12 dagar i sträck. Låten fanns också med på albumet ”Livemusiken från Jills veranda, Nashville”, som placerade sig överst på Sverigetopplistan och sålde guld.

Under sommaren som följde spelade han på scener runtom i Sverige och har medverkat i både ”Allsång på Skansen”, ”Lotta på Liseberg” och ”Skavlan”.

– Storyn berör så många, att en hemlös man får en karriär. Alla har varit med och byggt hans karriär. Alla har tagit honom till sig, berättar Jill Johnson i podcasten.

Har fortfarande tät kontakt

I november 2017 kom Doug Seegers dessutom ut med sin självbiografi med titeln ”Going Down to the River” på svenska.

Jill Johnson avslöjar att hon fortfarande har tät kontakt med Seegers och att han skrivit till henne senast samma dag som intervjun görs.

Artisten avslöjar också att hon gärna vill göra mer ”Jills veranda” och berättar att programmet blev så mycket större än vad hon ursprungligen hade tänkt när hon ville ”lyfta av hatten på countrymusiken och se vad som fanns under”.  

– Jag är aldrig klar med Jills veranda. Jills veranda är en bebis som har blivit ett barn som ska växa upp och jag hoppas att jag får vara med hela vägen. För jag tycker det finns så många vinster med Jills veranda. Grundidén var egentligen ganska liten om man jämför med resultatet, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.