Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT:s beslut: Därför saknas Sarah Dawn Finer i kväll

Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG

LEKSAND Den här veckan leds Melodifestivalen av Eric Saade, Kodjo Akolor och Marika Carlsson – medan Sarah Dawn Finer saknas.

Nu svarar SVT på anledningen bakom beslutet att inte ha med Sarah Dawn Finer i den tredje delfinalen.

– Tittarna ska ställa sig frågan: Varför blir det så här? säger Christer Björkman, exekutiv producent.

Årets Melodifestival leds av fyra programledare – Eric Saade, 28, Kodjo Akolor, 37, Marika Carlsson, 45, och Sarah Dawn Finer, 37. 

Men konstellationerna har sett olika ut varje delfinal och avslöjas först dagen innan. Den här veckan leds programmet av tre av dem – medan Sarah Dawn Finer saknas.

Enligt SVT ville man göra något helt annat än förra året då David Lindgren ensam axlade programledarrollen. Att tittarna inte på förhand vet hur det ska se ut är ett sätt att skapa spänning för tittarna.

 

 

– Som vi brukar säga: Vi kan göra vad vi vill, bara vi inte gör som vi gjorde förra året. Det som händer när du har en programledare är att du snart vet och förstår hur programmet ska se ut. I år har vi valt att det inte ska vara den känslan, utan tittarna ska ställa sig frågan: Varför blir det så här? Vad innebär det här – vad får de tre för dynamik i sin grupp?, säger Christer Björkman, exekutiv producent och fortsätter:

– Skälet är att vi tycker det är kul att utmana oss själva kreativt, att hitta olika vinklar och kemier. 

Marika Karlsson: ”Kommer sakna Sarah”

Medan Eric Saade, Kodjo Akolor och Marika Carlsson är nya i sina roller som programledare för Melodifestivalen, så är Sarah Dawn Finer är den i kvartetten som har mest erfarenhet av Melodifestivalen. Hon har tävlat två gånger (2007 och 2009), och var programledare 2012. 

 

 

– De kommer med olika kompetenser till gruppen. Vi har tre kompetenta programledare i Eric, Marika och Kodjo också, säger Melodifestivalens projektledare Anette Helenius.

– Vi kommer sakna Sarah. Framför allt hennes stöd som vän, säger Marika Carlsson.