Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SVT:s besked till Molly Sandén efter låtläckan

Molly Sandén diskas inte från Melodifestivalen. Foto: Magnus Liljegren/All Over Press
Christer Björkman. Foto: Anders Ylander

Ett 30-sekunders klipp från Molly Sandéns bidrag i Melodifestivalen publicerades under gårdagen på nätet.

Detta trots att det strider mot SVT:s strikta regler.

Nu har klippet tagits bort - och hon kommer inte att diskas.

Det var på måndagen som det uppdagades att ett 30 sekunder långt klipp av Molly Sandéns låt "Youniverse", som hon ska tävla i Melodifestivalen med den 27 februari, hade publicerats på nätet redan nu.

Detta trots att SVT:s regler gör gällande att bidragen som tävlar i Melodifestivalen inte får spelas innan dess att artisterna framfört sin låt i direktsändning.

– Christer Björkman kommer kontakta Molly Sandéns skivbolag för att se vad som hänt, sa Lili Assefa, pressansvarig för Melodifestivalen, på måndagskvällen.

 

LÄS MER: Molly Sandéns Mello- låt har läckt på nätet

 

Bidraget har tagits ner

Nu skriver Molly Sandéns skivbolag, Sony Music, i ett pressmeddelande att man tagit ner låten från försäljningssajten Amazon.

"I natt kom det till Sony Musics och SVTs kännedom att 30 sekunder av melodifestivalbidraget; ”Youniverse” funnits tillgänglig en kort tid på ett fåtal utländska digitala plattformar. Givetvis är vi bestörta över detta övertramp. När upptäckten gjordes togs klippet omedelbart ner. Varken artist eller skivbolag bidrog till det tillfälliga läckaget", står det i pressmeddelandet.

 

LÄS MER: Anna Books egna ord efter Mello-diskningen

 

"Olyckligt för alla inblandade"

Sony Music menar att man följt regelverket.

"Sony Music har följt regelverket samt produktionsrutinerna och kommunicerat med 100% tydlighet mot aktörer utanför Sverige hur melodifestivalbidragen tidsmässigt ska släppas. Att detta ignorerats är olyckligt för alla inblandade i bidraget och hela tävlingen", står det i pressmeddelandet.

Molly Sandén diskas inte

Samtidigt kommer Molly Sandéns bidrag "Youniverse" inte att diskvalificeras från tävlingen.

Det är inte första gången som låtar från Melodifestivalen läcker ut i förtid. Förra året läckte Eric Saades låt "Sting" ut på Youtube efter ett genrep - trots strikt inspelningsförbud, och även denna låten togs bort runt ett halvt dygn senare.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.