Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT:s besked om Abbas återförening

Foto: ANDERS WESTIN/WESTIN PROMOTION/T / TT NYHETSBYR?N ANDERS WESTIN/WESTIN PROMOTION
Foto: OLLE LINDEBORG / PRESSENS BILD
Foto: JENSEN, ODDVAR WALLE / SCANPIX NORWAY SCANPIX SWEDEN

Abba gör comeback med två nya låtar i en tv-special i BBC och NBC.

Men trots det stora intresset så kan SVT inte ge klara besked på om de kommer kunna sända Abba-showen eller inte.

"Vi skulle så klart jättegärna vilja sända detta, det är väldigt spännande. Men i dag vet vi inte om vi kommer kunna göra det" säger SVT:s presschef Camilla Hagert i ett sms.

Det blev en nyhet världen över när Abba under fredagen gick ut med ett pressmeddelande där världsstjärnorna avslöjade att de återförenats för att spela in två nya låtar tillsammans.

Låtarna kommer framföras i den hyllningsshow där hologram av Abba - så kallade "Abbatarer" - kommer uppträda med bandets ikoniska låtar. Showen är schemalagd att sändas i BBC i Storbritannien och NBC i USA.


LÄS MER: Abba återförenade – bandet har spelat in ny musik tillsammans


Men om eller när tv-specialen kommer sändas i Sverige är i dagsläget oklart - och SVT kan inte ge några klara besked om huruvida de kommer visa programmet.

SVT vill sända Abba-programmet - men vet inte om de kan

Camilla Hagert, presschef för Sveriges Television, konstaterar att kanalen är väldigt intresserade av att sända Abba-showen - men att det inte är säkert att de kommer kunna visa hyllningsshowen för de svenska tittarna.

"Vi skulle så klart jättegärna vilja sända detta, det är väldigt spännande. Men i dag vet vi inte om vi kommer kunna göra det" säger SVT:s presschef Camilla Hagert i ett sms.


LÄS MER: Så blir Abbas comeback: ”Lite som Eurovision”


Hagert kan inte heller berätta om SVT har haft kontakt med BBC eller NBC för att förhandla kring rättigheterna att sända Abba-showen.

"I dag kan vi inte säga något mer än att vi väldigt gärna skulle vilja sända" svarar Camilla Hagert i ett sms.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.