Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SVT:s besked: Ny säsong av ”Det sitter i väggarna”

Erika Åberg och Rickard Thunér är glada över SVT:s besked om förnyat förtroende.
Foto: Maria Rosenlöf. / SVT.
Erika Åberg.
Foto: ULRIKA MALM ULM / SVT
Rickard Thunér.
Foto: SVT.
Rickard Thunér och Erika Åberg under säsongens sista avsnitt av ”Det sitter i väggarna”.
Foto: SVT.

I kväll sänds det sista avsnittet av SVT-succén ”Det sitter i väggarna”.

Men redan nu står det klart att det blir en ny säsong av programmet nästa år.

– Fantastiskt! säger programledaren Rickard Thunér och får stöd av kollegan Erika Åberg.

– Jag är så himla glad, oj oj oj, säger hon.

Förra sommaren meddelade SVT att man ämnade ”pausa” inspelningen av ”Det sitter i väggarna”. Ett beslut som togs emot hårt av programledarduon Rickard Thunér och Erika Åberg.

Några som inte heller gillade beslutet var tittarna. Efter något som närmast kan liknas med en storm av reaktioner, gjorde kanalen en tvärvändning, och meddelade att programmet fick komma tillbaka.

Under torsdagen sänds det sista avsnittet av säsongen som SVT till en början inte ville spela in. Men redan nu står det klart att det blir en ny säsong nästa år.

– Fantastiskt! Jätteroliga nyheter! säger programledaren Rickard Thunér.

 Han fortsätter:

– Om man ska summera känslan är det väl att det är ett jättekloktbeslut, men det häftigaste är att tittarna gick från ord till handling. De sa att de ville ha en säsong till, och när de då fick en säsong till har de verkligen tittat på den. Både på play och linjärt.

Kollegan sedan ett par säsonger tillbaka, Erika Åberg, håller med.

– Jag är så himla glad, oj oj oj. Det är på så många olika plan. Dels att få fortsätta jobba med det jag tycker är så otroligt roligt, men framför allt för alla tittare som visar så stor uppskattning gentemot programmet.

Ska fira med bubbel

Erika Åberg blickar tillbaka på förra höstens nedläggningsbesked.

– Det var väldigt tunga dagar det där, men sedan började folk visa engagemang. De satt inte hemma och muttrade, det är så himla fint att de tog sig tid att skriva mejl, ringa telefonsamtal och till och med göra protestlistor. Herregud!

Programmet har haft omkring en miljon tittare på varje avsnitt, och SVT säger att det också är en av anledningarna till att det blir ännu en säsong.

– Att programmet tas emot med hurrarop, fina kommentarer och tittarsiffror är naturligtvis det finaste betyget man kan få, säger Rickard Thunér.

– Det kändes helt fantastiskt, det varma stödet. Det vill jag passa på att tacka alla som har engagerat sig för, säger Erika Åberg.

Duon har inte hunnit fira beskedet ännu, men Erika Åberg är tydlig med att det kommer.

– Allt måste ju firas, så är det. Man ska inte snåla med det. Vi fick reda på det väldigt nyligen, så man får väl se till att köpa en flaska bubbel.

I kvällens program besöker de Kalmar och familjen Johansson som bor på en plats med anor från 1700-talet.

Glädjen när ”Antikrundan” får åka på turné igen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.