Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT:s ändringar – efter Anne Lundbergs sjukdomsbesked

Anne Lundbergs liv med maken under pandemin
Anne Lundberg är just nu aktuell med ”Husdrömmar”.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Där har hon och arkitekten Gert Wingårdh blivit ett uppskattat radarpar.
Foto: Urszula Striner /SVT
”Jag har haft sådan tur att jag bara har supertrevliga kolleger. Gert och jag funkar jättebra, vi trivs jättebra tillsammans”, säger Anne Lundberg.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Anne Lundberg syns annars även i ”Antikrundan”.
Foto: SVT

Trots pandemin har årets säsong av ”Husdrömmar” spelats in utan större ändringar.

Ända fram till i vintras då programledaren Anne Lundberg själv insjuknade i covid-19 och missade två inspelningar.

– Jag är fortfarande lite trött faktiskt. Sen är jag lite seg i huvudet. Man tänker mer långsamt än man gjorde innan, säger hon.

SVT:s populära program ”Husdrömmar” är just nu inne på sin åttonde säsong. Sedan tre säsonger tillbaka är det Anne Lundberg, 54 som leder programmet tillsammans med arkitekten Gert Wingårdh, 69.

När Expressen ringer upp programledaren, snart även aktuell i frågesportsprogrammet ”Alla mot alla”, jobbas det fortfarande på de allra sista scenerna för säsongen. 

– ”Husdrömmar” har gått ganska opåverkat igenom covid eftersom vi är ganska få personer i ett team. De här människorna som förverkligar sina husdrömmar har ju fortsatt sitt arbete under pandemin. Och när vi är där och spelar i är det ibland bara en inspelningsproducent och en fotograf som följer bygget. Ibland är jag där med en fotograf, ibland är Gerth där med en fotograf, och ibland är vi där tillsammans. Så vi är ganska få personer. 

”Gert och jag funkar jättebra”

Just Anne Lundberg och Gerth Wingårdh har blivit ett populärt radarpar i tv.

– Jag har haft sådan tur att jag bara har supertrevliga kolleger. Gert och jag funkar jättebra, vi trivs jättebra tillsammans.

Umgås ni privat?

– Ja vi har setts. Jag och min man har varit och träffat Gert och hans fru Karin som bor i ett jättefint hus norr om Göteborg. Och vi har träffats och gått ut och käkat middag tillsammans ibland när vi har råkat vara i samma stad, utan att filma ihop. Men vi ses ju absolut mest på våra inspelningar naturligtvis, så är det ju.

Och till sist påverkades också ”Husdrömmar” av pandemin, när Anne Lundberg själv testade positivt för covid-19 föra fyra veckor sedan.

– Jag är faktiskt inte med på två avslutningsinspelningar av ”Husdrömmar”. Utan de fick Gert ta ensam. 

Hur sjuk blev du?

– Alltså som en rejäl förkylning, eller vanlig influensa kan man väl säga. Lite feber och hosta. Jag var snuvig, jag var trött. Tappade smak och lukt. Jag var ju väldigt privilegierad.  Många, många, många har blivit mycket mer sjuka än jag, säger Anne Lundberg som berättar att hon var sjuk i ungefär två veckor.

Har du fått tillbaka lukt– och smaksinnet?

– Faktiskt inte helt. Jag har testat negativt nu, sedan jag började jobbade igen har jag varit tvungen att se att jag är frisk och inte har något virus kvar i kroppen. Jag vet ju att jag är negativ men är fortfarande lite trött faktiskt. Sen är jag lite seg i huvudet. Man tänker mer långsamt än man gjorde innan.

När Anne Lundberg reflekterar över pandemiåret på ett personligt plan använder hon själv återigen ordet ”privilegierad” då hon och maken Stefan Lindfors både har hennes stora hus i Skåne och en lägenhet på Södermalm i Stockholm att alternera mellan.

– Det känns ju oerhört privilegierat och lyxigt att både få ha ett gammalt stort hus på landet och liten lägenhet i stan. Det är väldigt lyxigt att få ta del av båda världar, säger hon.

Saknaden efter mamman

Samtidigt finns en saknad över mycket annat. 

– Jag har en mamma som är 82 som jag inte har träffat och kramat ordentligt under det här året. Jag brukar hjälpa henne att handla och så ställer jag kassen och sen får jag backa. Sen går hon ut, för hon har fortfarande inte fått vaccin. Hon bor hemma och klarar sig själv och är jättepigg. 

Hon tillägger:

– Det är inte mer synd om mig än om någon annan, men man längtar ju efter att få träffa sina nära och kära ordentligt igen.

Anne Lundberg brister ut efter smuggelfyndet: ”I bh:n”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.