Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT:s ändring i sista stund efter olyckan

Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG

På fredagens genrep föll Sarah Dawn Finer ut ur en husbil när hon skulle kliva på scenen och ramlade.

Nu berättar SVT vilka ändringar som görs för att förhindra att det inte händer i finalen.

”Vi har också säkrat upp med en bredare trappa”, meddelar Elin Widmark, pressansvarig för Melodifestivalen.

Finalen i Melodifestivalen inleds med att en husbil rullar genom publiken i arenan för att sedan backa in mot scenen. Sedan är tanken att programledarna Kodjo Akolor, 37, Sarah Dawn Finer, 37, Eric Saade, 28, och Marika Carlsson, 45, ska kliva ur husbilen och gå upp på scenen.

Men under fredagens genrep höll det på att sluta riktigt illa. När Sarah Dawn Finer skulle kliva ut på den lilla trappan som går till husbilens dörr föll hon handlöst ner i golvet.

– Jag ramlade. Det var inte mer än så, sa programledaren direkt efter sändningen.

Fallet bekymrade tävlingsproducenten Christer Björkman.

– Hon fastnade på något sätt på trappan. Det får ju inte hända i morgon, sa han och fortsatte:

– Jag tror bara att man måste se till att hon får liksom någon som håller i henne när man går ner för den här trappan. Det måste ha varit en klack eller något, jag har inte hunnit prata med henne.

 

SVT: ”Säkrat upp med bredare trappa”

På lördagens genrep valde SVT att inte visa i bild när programledarna kliver ur husbilen. När filmkamerorna föll på dem så hade de redan tagit sig ut på golvet. 

Nu berättar SVT att ett problem under gårdagen var en för smal trappa – något man har åtgärdat till kvällens direktsända final:

 

 

”Vi har också säkrat upp med en bredare trappa”, skriver Elin Widmark, pressansvarig för Melodifestivalen, i ett sms.

På Instagram berättar Sarah Dawn Finer att hon missade trappsteget på grund av att hon inte kunde se marken och att hon bär långkänning med släp.

”Man ville titta fram mot en kamera i stället för på trappsteget som man ändå inte kan se för att man har H-kupa om barmen och långklänning med släp, så man snubblar till lite och drattar på ändan i ett par sekunder för 15.000 personer ;) Men sen tar sig upp, gör sitt jobb som vanligt i 2 timmar men dock skäms för snubblet inombords”, skriver hon.