Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SVT:s ändring efter julkalender-ilskan

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Gizem Erdogan och David Sundin, Axel Adelöw och Paloma Grandin syns i årets julkalender i SVT.
Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN
”SVT kommer nu med en tidig julklapp. Vi har löst rättigheterna för ”En hederlig jul med Knyckertz” så du och alla andra kan få följa den tillsammans.”, skriver SVT i ett pressmeddelande.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL

I morse sändes det första avsnittet av årets julkalender ”En hederlig jul med Knyckertz”.

Tittare i Sverige kunde se programmet utan problem, men snart började tittarreaktioner hagla in – programmet gick inte att se utomlands.

Något SVT åtgärdade under eftermiddagen.

”Vi har löst rättigheterna för En hederlig jul med Knyckertz så du och alla andra kan få följa den tillsammans.”, skriver SVT i ett pressmeddelande.

I morse sändes det första avsnittet av SVT:s julkalender. En glädje för många, men samtidigt fick personer som inte befinner sig i Sverige en rejäl kalldusch.

SVT saknade nämligen rättigheter för att sända programmet utomlands.

Vi fått väldigt många och starka reaktioner på att julkalendern inte gick att se utomlands imorse”, skriver SVT i ett mejl till Expressen.

Så, nu har kanalen löst problemet, skriver de vidare.

Många besvikna familjer som satt bänkade för att ta del av premiäravsnittet. Vi har nu löst rättigheterna så alla barnfamiljer utomlands kan ta del av En hederlig jul med Knyckertz under hela december.

Därefter följer ett pressmeddelande:

Vi förstår hur viktigt det är med traditioner och svenskt drama, och vi är glada att snabbt kunna tillmötesgå era behov. Vad är en jul utan en julkalender, egentligen?”, skriver SVT.

Sedan vänder de sig till tittarna som har hört av sig till kanalen och skrivit i sociala medier.

Vilket engagemang ni har visat! Det bevisar att SVT:s julkalender verkligen satt sig som en nationell tradition och som en viktig årstidsmarkör oavsett hur gammal man är och var man befinner sig i världen. Tack från djupet av vårt hjärta.

Ur ”En hederlig jul med Knyckertz”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.