Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT visade inte de starka reaktionerna

Danijela Rundqvist ryckte rejält och tog hem vad som såg ut att vara en enkel seger i "Mästarnas mästare". Foto: SVT
<p>Kanalen visade inte deltagarnas starka obehagsreaktion mot den otäcka undervattenstävlingen.</p>Foto: SVT
SVT regisserade segerruset i "Mästarnas mästare". Foto: SVT

SVT regisserade segerruset i "Mästarnas mästare".

Samtidigt visade inte kanalen deltagarnas starka obehagsreaktion mot den otäcka undervattenstävlingen.

– Jag tycker inte om det, säger Danijela Rundqvist.

Efter den tuffa grenen gav Danijela Rundqvists pistolvana henne en enkel seger över Björn Lind – när hennes skott träffade mitt i prick.

Danijela Rundqvist ryckte rejält och tog hem vad som såg ut att vara en enkel seger i "Mästarnas mästare".

Men SVT visade inte deltagarna reagerade starkt mot Mästarduellens inledande undervattensgren. Där tvingades de tävlande hålla andan under vattnet i tre minuter.

– De reagerade starkt på det och tyckte att det var jobbigt. Det var obehagskänslor. Tre minuter är ju ganska lång tid, och framförallt när du är stressad. Det går ju ut på att vara lugn och inte förbruka syre, säger projektledaren Anders Wistbacka på kanalen.

 

 

LÄS MER: Kritiken mot orättvisan i SVT-programmet

 

 

För Danijela Rundqvist var skräcken kylan.

– Jag tycker inte om det. Vattnet var kallt för mig. Det var bara att försöka hålla sig lugn och fokus. Jag kunde inte hålla andan så länge, säger hon.

Sedan skulle rivalerna skjuta pistol. En träff mitt i prick gjorde att bensin rann ner och en eld tändes.

Danijela Rundqvist behövde bara ett par försök för att sikta rätt och ta hem segern. Men vad tittarna inte fick veta är att hon har pistolvana sedan tidigare.

För några år sedan slog hon OS-hjälten och sportskytten Håkan Dahlby i pistolskytte under ett event Svenska Skyttesportförbundet ordnat.

– Jag har hyfsat bra sikte. Men jag blev chockad. Jag har testat elektronikskytte, som mot Dahlby. Du har ju ett sikte och ska pricka något. Det är likt. Men jag har inte tränat annars, säger hon.

 

 

LÄS MER: Tvingas bryta skräckgrenen

 

 

På SVT tycker man inte att tävlingen ger någon fördel.

– Vi vet ju inte vilka som kommer till finalen. Grenarna är redan bestämda. Alla ska ju ha sina fördelar och nackdelar. Det är grejen med tävlingen, säger Anders Wistbacka.

Tvåan Björn Lind kramade om Danijela direkt efter förlusten. Sedan sprutade han champagne över vinnaren.

På SVT berättar man att segerscenerna togs om för att få en glad känsla. Danijela lyfter och kysser bucklan två gånger i programmet.

– Vi gör alltid kompletteringar om vi missat någon bild. De kan ju ha fått instruktioner som: "Ni kan ju kramas". Men de gör också saker på eget bevåg. Vi vill ju ha glädje på slutet. Så det är väl någon som sagt åt dem att visa glädje på slutet. Alla tävlingar är korrekta, som de är, säger Anders Wistbacka.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.